Nøgne Ø Wet Hope Ale2

Norges første øl med fersk humle

Sist fredag var Nøgne Ø med på å høste Cascade-humle på familien Bosnars gård nær Celje i Slovenia. Denne humlen ble, i stedet for å bli tørket, lastet i kjølebil, og fraktet til bryggeriet i Grimstad  så hurtig som mulig. Mandag var humlen på plass i bryggeriet.

Publisert

Nøgne Ø på humlejakt i Slovenia. (Foto: Nøgne Ø)

«Slik humle er ekstremt volumiøs i forhold til tørr humle. Dette fordrer at vi bruker silkaret som hop back. Det er rett og slett ikke plass til denne mengden humle i hverken bryggerkjel eller whirlpool. Slike utfordringer liker vi! Vi brygget derfor i dag Norges første øl laget med fersk humle. Vi er stolte av å introdusere en liten sensasjon i Norge!», heter det i en pressemelding fra Nøgne Ø.

På kran 14. september

Nå er den fersk humlen på plass i bryggeriet i Grimstad, og i løpet av 14 dager skal ølet være på kran. (Foto: Nøgne Ø.)

«I USA er det vanlig å lage et slikt øl under humlehøstingen. I Europa er det et relativt nytt fenomen. Kanskje fordi mange av bryggeriene holder til relativt langt unna humleåkerene?Men hva er så spesielt med et slikt øl laget på fersk humle? Jo, at den får den litt feite og ferske karakteren som slik humle gir. Aromaen er helt unik. Men også mer flyktig. Derfor må et slikt øl drikkes ferskt», heter det videre i pressemeldingen.

Hvis alt går etter planen vil dette ølet fra Nøgne Ø være på kran 14. september, og det skal være konsumert to uker senere.

Wet Hop Ale

Dette er Norges første reelle Wet Hop Ale eller ferskhumleøl. Det blir en Pale Ale-variant, brygget på malt fra 100% lokaldyrket Grimstad-bygg.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS