Regnard Corton Grand Cru 2006

Nye Burgundviner fra Regnard til Norge

Baron Patrick de Ladoucette lanserer Burgundhuset Regnard fra Beaune i Norge. Seks unike sentralburgundere kommer nå på horecamarkedet fra appellasjoner som Meursault, Nuits-Saint-Georges 1er Cru og Corton Grand Cru. Vinene blir lansert på Vinmonopolet 1. november i år.

Publisert

Baronen er mest kjent for å ha en stor del av æren for Loiredalens høye kvalitet med den kjente ikonvinen Baron de L fra vingården i Pouilly Fumé, Chateau du Nozet.

Historien

Eiendommen har vært i eie av familien Comte Lafond og Ladoucette siden 1787. Foruten Comte Lafond, de Ladoucette, Regnard og Marc Bredif eier Baron Patrick de Ladoucette også Chateau Comtesse Lafond i Champagne, La Poussie i Sancerre, Vallombrosa i Provence i tillegg til at han også produserer sprit som Calvados og konjakk gjennom firmaet Bristol. Baronen har også begynt å kjøpe vinhus utenfor Frankrikes grenser. For noen år siden kjøpte han blanr anner Terrabianca i Chianti i Toscana.

Huset Regnard i Chablis kjøpte Baronen i 1984 (grunnlagt i 1860 av Zéphir Régnard). Regnard Chablis-porteføljen har vært på det norske markedet i lengre tid. Siden den gang har han anskaffet seg vinmarker i alle regionene i Burgund med en rekke ulike appellasjoner. Vinene fra Sentralburgund kommer fra vinkjelleren som Regnard har i Beaune. Nøkkelordet for de nye vinene fra Regnard er kvalitet – i vinmarken, i vinkjelleren og i flasken. Les mer om vinene under.

Vinene

Regnard Bourgogne Blanc Chardonnay 2012

Klassisk ueiket Bourgogne Blanc med god fruktkonsentrasjon. Passer til fisk, skaldyr, salater og lettere kjøttretter med kylling og kalkun.

Druer: Chardonnay (100 %) fra Burgund.

Pris: 146,58 kroner (horeca, Vectura)

Regnard Meursault Terres Blanches 2009

Lagrings potensiale opptil 10-15 år. Passer til kraftige fiskeretter, skaldyr, sjøkreps og lokale smaksrike oster. Navnet «Terres Blanches» betyr hvit jord, og som navnet tilsier er jordsmonnet kalkholdig.

Druer: Chardonnay (100 %) fra Meursault, Côte de Baune, Burgund.

Pris: 335,12 kroner (horeca, Vectura)

Regnard Bourgogne Rouge Pinot Noir 2012

Passer til andebryst, kylling retter, rødt kjøtt og oster.

Druer: Pinot Noir (100 %) fra Burgund.

Pris: 151,21 kroner (horeca, Vectura)

Regnard Mercurey 2012

Lagringspotensiale på 6-10 år. Passer til lam, rødt kjøtt, gryteretter, coq au vin og oster. Vinen modnes 12 måneder på eikefat før flasking. Jordsmonnet består av mergel og kalkstein som gir vinen lagringspotensiale og kraft.

Druer: Pinot Noir (100 %) fra Mercurey, Côte Chalonnaise, Burgund.

Pris: 191,01 kroner (horeca, Vectura)

Regnard Nuits-Saint-Georges 1er Cru 2009

Lagringspotensiale på 10-15 år. Passer til rødt kjøtt, viltretter og oster. Vinen modnes på eikefat i 18 måneder før flasking. Jordsmonnet er skiferholdig og kalkstein basert med jern og kritt som gir god kompleksitet til vinen.

Druer: Pinot Noir (100 %) fra Nuits-Saint-Georges, Côte de Nuits, Burgund.

Pris: 392,50 kroner (horeca, Vectura)

Regnard Corton Grand Cru 2006

Lagrings potensiale på 15-20 år. Passer til kjøttretter som perlehøne, Coq au vin og entrecote av storfe. Burgunder-osten Epoisses er en fin kombinasjon. Vinen modnes 18 måneder på eikefat før flasking.

Druer: Pinot Noir (100 %) fra Corton Grand Cru, Côte de Beaune, Burgund.

Pris: 496,90 kroner (horeca, Vectura)

Les smaksnotat for alle vinene i Horeca nummer 8 2013

Importør: Haugen-Gruppen

Pressemelding

Powered by Labrador CMS