Winfield Estate Prorietor’s Select Oregon Pinot Noir 2011

Spennende vin fra Oregon

Winfield Estate Oregon Pinot Noir kommer fra Willamette og Umpqua Valleys, Oregons mest anerkjente distrikter, og er laget av den legendariske produsenten Joe Dobbes. Vinen er et godt eksempel på hva regionen kan prestere og har fått hele 90 poeng av vinskribenten Robert Parker.

Publisert

Vinen passer godt til lett krydrede retter, også asiatiske. I tillegg er den flott til and, indrefilet av okse, kalv eller svinenakke og kylling, gjerne i en real amerikansk sandwich.

Pinot Noir

Når vi snakker om ­elegant vin er det gjerne druen Pinot Noir som trekkes frem. Pinot Noir regnes som en av verdens beste druesorter og står bak de berømte røde burgunderne, selve erketypen for mang en vinprodusent utenfor franske Burgund.

I vinsammenheng snakker man fortsatt om «den nye» og «den gamle» verden, og USA har ikke like lange tradisjoner med vinproduksjon som vi har i Europa. Pinot Noir er en av de vanskeligste druene få til, og Burgund er et lappeteppe av vinmarker med ulike ­kvalitetsgraderinger som skriver seg fra munkenes tid.

I store deler av den nye verden er det for varmt for den ømfintlige og kresne Pinot Noir, og den blir syltetøyaktig og alkoholsterk. Men Oregon i USA er et av de få områdene som anses som kjølig nok og hvor det lages typeriktige og anerkjente viner på Pinot Noir. Her står druen også for brorparten av regionens produksjon, heter det i en pressemelding fra Palmer.

Winfield Estate Prorietor’s Select Oregon Pinot Noir 2011

Smaksnotat: Les neste nummer av magasinet Horeca

Land/distrikt: USA/Oregon

Pris: 162,50 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Palmer.no

"
Powered by Labrador CMS