stølsmjølk

Fet salgsøkning for Stølsmjølk

Stølsmjølka fra Valdres selger som bare det. Sommerens årgang har økt slaget med 30 prosent. – Kvalitet, unik smak, god oppmerksomhet og et Spesialitet-merke er en uslåelig kombinasjon, mener administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Publisert

Stølsmjølk fra Valdres.

I juni fikk Tine Stølsmjølk Spesialitet-merket fra Matmerk, nå opplever de en god salgsøkning. Både tilgjengelighet og økt interesse ser ut til å gjøre sitt for salget.

Større interesse

– Vi ser en salgsøkning for TineMjølk frå stølar i Valdres på 30 prosent sammenlignet med i fjor. En av grunnene til denne salgsøkningen er at området hvor man kan kjøpe stølsmjølka er utvidet med både Østfold og mer av Gudbrandsdalen i år. Samtidig ser vi en økt interesse for spesialitetsprodukter, både fra forbrukere og kjøpmenn. I år har TineMjølk frå stølar i Valdres blitt tildelt Spesialitet-merket, noe som har vært viktig for å synliggjøre den unike smaken på melk fra kyr på fjellbeite, sier Sofie Torvik fra TINE.

Stedsegen smak og opprinnelse

– Jeg var selv oppe på stølen og delte ut heder og ære til en av melkebøndene, og bedre melk enn dette skal du lete lenge etter. Norske forbrukere setter stadig større pris på mat og drikke med stedsegen smak og opprinnelse. Stølsmjølkas salgssuksess et godt eksempel på det. Dette er et typisk sesongprodukt, så jeg oppfordrer alle til å smake stølsmjølka mens kyra fremdeles er på fjellet og beiter og melken selges i butikken, sier Sundqvist i Matmerk.

Stølsdrift

Stølsdrift har lange tradisjoner i Valdres og området er Europas største gjenlevende stølsregion med 300 støler. Stølene ligger på mellom 800 og 1000 meter over havet og dette gir også unike muligheter for produksjon av kvalitetsmelk. Melken vil være i salg til ca. ut uke 35 (til 30. august), avhengig av beiteforholdene i fjellet.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS