Rojo2

Fyldig grillvin fra Odfjell

Odfjell Rojo, en fyldig, fyrig og mørkerød chilener, er en vin med nok struktur og sødme til å hamle opp med en blodig biff, grillede grønnsaker og krydder.

Publisert

Gledet seg over chilensk vin gjorde også bergensfamilien Odfjell i sin tid. Vinmessig har landet kommet som en komet de siste årene, og Odfjell Wines har vært med på oppturen. Det norske vinhuset er i dag et av Chiles bestselgende, og for oss nordmenn er det litt ekstra stas at våre landsmenn viser verden at også vi nordboere kan lage vin.

Chilensk vin er gjerne rund og smaksrik med god fylde og et lett krydret preg. Denne vinen betegnes som en «grillvin» som fikser det meste, fra søtlige grilloljer til animalsk fett. Den kan like gjerne drikkes til lyst kjøtt og fugl, som til rødt kjøtt og grillede grønnsaker.

Chilensk grilltilbehør

Chimichurri: En salsa som ofte lages med eddik eller lime, men til rødvin er det best uten. Bland hakket bladpersille, oregano, chili og hvitløk med olivenolje og server til grillet kjøtt.

Pebre: Bland finhakket koriander, jalapeño, hvitløk, rødvinseddik og tomat med olje og server til grillet kjøtt.

Pimenton rojo asado: Grill paprika svarte, gni av skall, rens og skjær i strimler. Ha strimlene, skivet hvitløk og laurbærblad i olivenolje og la det gjerne småfrese i en kjele på grillen før servering.

Cebolla asada: Legg hele løk i glørne til de er kullsvarte utenpå, men deilig og søte inni. Server med salt, hakket hvitløk, eddik og olivenolje.

Odfjell Rojo Cabernet Sauvignon

Land/distrikt: Chile/Central Valley/Chile

Produsent: Odfjell

Pris: 325 kroner (300 cl, BiB)

"
Powered by Labrador CMS