Su Casa Coffee

Importerer colombiansk kaffe

Su Casa Coffee er en ny norsk-colombiansk spesialkaffe-importør. Med sterkt søkelys på samfunnsansvar og økologisk drift, importerer selskapet råkaffe fra Colombias høyder til Norge. Planen er også å starte en egen kaffebar i Oslo.

Publisert

«Su Casa Coffee har utelukkende søkelys på colombiansk kaffe. Vi som arbeider i Su Casa Coffee er norsk-colombianere, og har jobbet i tre år med å skape godt samarbeid med ProExport og Change the World. Vi importerer økologisk råkaffe fra anerkjente kafferegioner som Huila, Valle del Cauca og Cauca. Kaffen av den kvaliteten vi leverer herfra er allerede ettertraktet hos norske kaffedrikkere for sin kremete munnfølelse, vinøse aroma, kirsebærpregede syrlighet og sjokoladepreget i smaken», heter det i en pressemelding fra Su Casa Coffee, som også har på agendaen å starte en egen kaffebar i Oslo.

– Vi i Su Casa Coffee er genuint opptatt av kvalitetskaffe og å løfte frem dyktige kaffebønder i Colombia. Vi brenner for å hjelpe menneskene bak kaffen til en bedre hverdag gjennom å spille på lag med naturen, sier Carlos Amortegui hos Su Casa Coffee.

Hjelper lokalmiljøet

«Ved å samarbeide med blant andre Change the World og Aquicafes ønsker Su Casa Coffee å skape vinn-vinn situasjoner som fører til økt kaffekvalitet og trygge jobber. Vårt program «El campo» tilbyr timelønnet sorteringsarbeid til vanskeligstilte kvinner (enker og alenemødre). På denne måten har Su Casa Coffee mulighet til å levere bedre råkaffe, samtidig som vi bidrar til en bedre fremtid til lokalmiljøet», heter det i pressemeldingen.

350 medlemsgårder

Hos Su Casa Coffee står både arbeidernes levevilkår, miljøet og kaffekvaliteten i fokus. Gjennom et samarbeid med Aquicafes sine 350 medlemsgårder gjøres en viktig jobb sammen med bøndene for å legge om til økologisk drift. Innarbeiding av permakultur er ett av grepene som skal gjøre dette mulig og bærekraftig også for framtidige generasjoner. Gårdene ligger på 1400 meters høyde og oppover, og har gode klimatiske forhold for kaffedyrking. Å gå over til økologisk produksjon tar alt fra 2-10 år, og Su Casa Coffee er til stede med støtte og veiledning underveis. Gjennom et tett samarbeid med bonden bidrar vi til et sluttprodukt som bedre stemmer overens med den moderne norske kaffedrikkers ønsker.

I gang med omlegging til økologisk drift

– Per i dag er det kun fem av de omkring 350 gårdene som driver økologisk, men vi er i gang med omleggingen til full økologisk drift hos alle, noe som er tidkrevende, men også svært givende, sier Isabel Ibanez hos Su Casa Coffee.

Les mer på Sucasa.no/nb/

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS