Jägermester Spice2

Jägermeister i ny variant

Produsentene av Jägermeister har siden 1935 ikke rørt ved den tradisjonsrike drikken, men nå, nesten 80 år senere har den omsider fått en lillesøster i Jägermeister Spice.

Publisert

Etter nesten 80 år kom den andre varianten av Jägermeister.

Nordmenn er glade i Jägermeister, og den tyske snapsen er gjerne et fast innslag på ski- og hytteturer over hele landet.

Spice følger i kjølvannet av den klassiske, krydrede Jägermeister, og med smak av vanilje og kanel passer Jägermeister Spice til peiskosen i høst.

Flere omganger

I motsetning til den tradisjonelle Jägermeisteren, som av mange gjerne tas i en slurk, fortjener Spice å nytes i flere slurker. Nordmenn foretrekker gjerne den originale drikken iskald dersom de kan velge. Spice bør derimot serveres romtemperert for å bringe frem duften og smaken av delikate og myke krydre som vanilje og kanel.

Drikken er lettere og mer skånsom enn sin storebror, den er noe søtere og mindre bitter enn den originale Jägermeister, og har en mild ettersmak av ingefær.

Tradisjonsrik fremstilling

Den tradisjonelle Jägermeister inneholder så mange som 56 urter. Oppskriften er hemmelig, men urteblandingen inkluderer kamille, ginseng, anisrot, melisse, fennikelfrø, ingefær og safran. Urtene blandes sammen, før de lagres med nøytral sprit og vann på eiketønner i et år, og deretter destilleres. Jägermeister Spice gjennomgår den samme prosessen, men den lett gjenkjennelige smaken av anis er mindre fremtredende i Spice-varianten. Her er det vanilje, kanel og ingefær som dominerer.

Jägermeister Spice lukter og smaker av kanel og vanilje, som ofte benyttes i dufter og parfymer for kvinner. Dette skyldes at disse duftene oppfattes som sensuelle, mystiske, og nærmest berusende av menn.

Følg også Horecanytt.no/Horeca på Facebook

"
Powered by Labrador CMS