Aass Bryggeri jubileumsbok

Jubileumsbok fra landets eldste bryggeri

Landets eldste bryggeri, Aass Bryggeri i Drammen, er 180 år, og i disse dager lanseres en jubileumsbok fra bryggeriet. Forfatter er Reidar Heieren.

Publisert

Under svært skiftende betingelser har Aass-slekten eid og drevet industribedriften i Drammen sentrum gjennom mesteparten av den lange tidslinjen på 180 år.

Alle tidsepoker og generasjoner

Boka er laget i praktformat og tar for seg alle tidsepoker og generasjoner med eierskap og ledelse. Den forsøker å gi svar på hvorfor bryggeriet fortsatt eksisterer og hvordan det har vært mulig å stå i mot både oppkjøpsforsøk og beinhard konkurranse.

Den er i tillegg krydret med mange historiske faktadetaljer, anekdoter og nostalgiske gjensyn for folk flest.

Fra regional til nasjonal aktør

I dag er situasjonen at omtrent hver tiende liter av alt norskprodusert øl kjøres ut fra bedriftens smijernsporter ved Nedre Sund på Bragernes i Drammen.

Det brygges øl etter 40 ulike resepter. De første 70 leveårene var bryggeriet nærmest som et mikrobryggeri å regne, sammenliknet med dagens forhold.

Etter at salgskartellet ble oppløst i 1987, har Aass Bryggeri hatt stor salgsvekst, og er i dag den tredje største aktøren på markedet.

Største helnorske ølbrygger

Blant de gamle norske bryggeriene er det for tiden bare to aktører som kan kalle seg helt selvstendig norske.

Den ene er Aass Bryggeri i Drammen, landets eldste, med røtter tilbake til 1834. Bedriften er også blant de ytterst få som har greid å videreutvikle produksjonen på samme sted, uten å flytte.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS