La Morra Piemonte

Lanserer vin fra La Morra

Fredag 5.september lanserer Eurowine vin fra produsenten Trediberri på det norske markedet (BU). Tre partnere og en vinmark ved navn Berri utgjør Trediberri, som kommer fra La Morra i Piemonte.

Publisert

La Morra ligger på en høyde, 513 meter over havet, midt i Piemonte, med vinmarker i alle retninger. (Foto: Morten Holt)

– Vi i Eurowine har i lengre tid søkt etter en ny produsent fra Piemonte som har det lille ekstra med tanke på kvalitet og filosofi. Da vi fant Trediberri var valget lett. Vinene til Trediberri er er klassiske, elegante og fruktdrevne. På toppen av dette er Nicola Oberto den mest engasjerte personen vi hittil har møtt i bransjen, opplyser Fredrik Medhus og Prisca Boffa Hjorth i Eurowine.

Trekløver

Vladimiro Rambaldi, Nicola Oberto og Federico Oberto utgjør Trediberri.

Trediberri holder til i La Morra, nabobyen til Barolo, og ble etablert i 2008 da Nicola Oberto sluttet som megler i London, og dro hjem til far Federico Oberto for å starte sin egen vingård. Federico har 40 års erfaring som kjellermester hos Renato Ratti, og Nicola har alltid hatt en enorm lidenskap for vin. Vladimiro Rambaldi er den tredje piemonteseren bak selskapet, som jobber i bank og samler vin til egen kjeller.

Filosofien er enkel: Minst mulig intervensjon, og økologisk drift (in conversion). Trediberri er tradisjonalister og benytter seg av lang maserasjonstid, og lagring på store slavonske eikeliggere.

Åtte hektar

Utsikt over det karakteristiske Piemonte-landskapet fra La Morra (513 meter over havet). (Foto: Morten Holt)

I dag kontrollerer Trediberri nesten 8 hektar, 5 hektar fra Berri beplantet med Nebbiolo ble kjøpt i 2008, 1,8 ha av indrefileten i Cru'en Rocche dell' Annunziate har alltid vært i familen Obertos eie, og så leies 1,8 ha av vinmarken Cappalotti.

Totalt produserer de ca. 10 000 flasker. Trediberri er sertifisert som småskalaprodusent, siden de produserer mindre enn 1000 hl.

September-nyhetene

Trediberri Barbera d’Alba 2013 – 170 kroner

Trediberri Langhe Nebbiolo 2013 – 180 kroner

Trediberri Barolo 2010 – 310 kroner

Pressemelding

Powered by Labrador CMS