Marqués de Cáceres Crianza skrukork (13)

Marqués de Cáceres Crianza - med skrukork

Når Marqués de Cáceres Crianza, som er Norges mest solgte Rioja-vin, i midten av desember skifter årgang til 2011, får vi i Norge også være vitne til en verdenspremiere. For første gang har Marqués de Cáceres tappet en rødvin med skrukork, og Norge er det eneste av deres 120 markeder verden over som foreløpig får muligheten til å selge denne.

Publisert

– Vi vet at etterspørselen er stor etter røde spanske viner med skrukork, sier Senior Brand Manager hos Stenberg & Blom, Morten Motrøen.

Etter at Blanco og Rosado fra Marqués de Cáceres for noen år tilbake skiftet til skrukork, så vi en meget god salgsøkning. Vi forventer at dette også vil skje for Crianza.

De første flaskene med skrukork vil være tilgjengelig i Vinmonopolets hyller rundt midten av desember og vi gleder oss til å følge salget i månedene som kommer, avslutter Motrøen.

2011 – et godt år

2011 var et meget godt år i Rioja og Marqués de Cáceres Crianza fremstår nå mer fruktig enn på lenge. Dette skyldes i hovedsak mindre eikebruk (12 måneder mot 14 tidligere – i tillegg til at bruken av nye fat er redusert).

Marqués de Cáceres går godt sammen med de fleste kjøttretter, vilt og oster. Den er egnet til lam og et godt valg til ribbe for de som foretrekker rødvin til julematen.

Land/region: Spania/Rioja

Smaksnotat: Les neste utgave av magasinet Horeca

Produsent: Bodegas Marqués de Cáceres (Marquesdecaceres.com)

Druer: Tempranillo (85 %), Garnacha Tinta (10 %), Graciano (5 %)

Alkohol: 13,5 %

Pris: 117 kroner (Vinmonopolet). Finnes også tilgjengelig som halvflaske og magnum (kun med naturkork).

Importør: Stenberg & Blom (Stenblom.no)

"
Powered by Labrador CMS