Metos kaloritelling

Metos Nutrime – teller dine kalorier

Når Smak 2014 innledes i dag presenterer Metos nye Nutrime Smart Buffet, som gir brukerne nøyaktig informasjon om næringsinnholdet i måltidet og muligheten til å ta overveide beslutninger om hva man forsyner seg med.

Publisert

Metos Nutrime Smart Buffet.

Metos Nutrime Smart Buffet hjelper brukeren å sette sammen et ernæringsmessig bedre måltid. Systemet gir brukeren sanntidsinformasjon om næringsinnholdet i måltidet som man forsyner seg med - det indikerer energimengde, fiber, fett, karbohydrater og protein i måltidet.

Trådløst smartkort

Brukeren identifiseres automatisk av et trådløst smartkort. Integrerte vekter i buffeten veier de forskjellige ingrediensene som man legger på tallerkenen og systemet gir øyeblikkelig informasjon om mengden mat og kalorimengde på tallerkenen.

Etter at du har forsynt deg, kan en detaljert oversikt over måltidet printes eller automatisk sendes til brukeren på e-post.

Hvis du vil studere nyheten nærmere finner du Metos og den patenterte nyheten på stand C02-16.

«Tilbakemeldingene fra testene er svært positive og viser at mange er interessert i informasjon om næringsinnholdet i måltidet. Spesielt vil systemet gjøre planlegging og oppfølging av dietter i helseforetakene enklere, men det vil også høre naturlig hjemme i personalrestauranten. Metos Nutrime Smart Buffet vil også kunne prise måltidet og på den måten gjøre betalingsprosessen enklere og raskere», heter det i en pressemelding fra Metos.

Trådløst temperaturovervåkingssystem

På messen viser Metos også Metos TempNet, som tilbyr et nytt helautomatisk og trådløst overvåkingssystem, som gjør sanntidsovervåking og datalagring mulig i profesjonelle kjøkken.

«Monterbare sensorer, håndholdte måleenheter og basestasjoner skaper tilsammen et system som muliggjør kontroll av samtlige funksjoner i ett og samme system. TempNet kan benyttes til kontroll av råvaremottak, i kjølerommet, ved tilbereding av mat, i serveringslinjer, ved mattransport og i oppvaskmaskiner. Systemet sikrer bedre internkontroll og matsikkerhet, frigjør arbeidstid og reduserer fare for tap og skader ved kjøle- og fryseproblemer», heter det i pressemeldingen.

På samme display kan du følge ulike målepunkters forhold hvor som helst via en internettilkobling. Menneskelige registreringsfeil forsvinner og arbeidstakerens tid frigjøres til produktivt arbeid. Hvis et målepunkts temperatur avviker fra grenseverdien kan alarminformasjon sendes på SMS eller e-post. Innsamlede data lagres i en nettsky og muliggjør et godt informasjonssøk samt overføring til andre operatører på en enkel og ryddig måte. Myndigheter kan også gis tilgang av brukeren til å søke overvåkingsinformasjon i en begrenset periode.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS