Spesialitet Matmerk

Norske matspesialiteter hedret for smak og kvalitet

Mathåndverkerne Avdem Gardsysteri, Eiker Gardsysteri, Galåvolden gård og Dybvik klippfisk ble hedret under åpningen av Matstreif på Rådhusplassen i Oslo i dag. 

Publisert

Avdem Gardsysteri, Eiker Gardsysteri, Galåvolden gård og Dybvik klippfisk ble alle hedret med Spesialitet-merket på Matstreif i dag.

– Å dele ut Spesialitet-merket til så mange lokalmatprodusenter viser både hvilket kvalitetsløft og hvilket matmangfold vi har fått i Norge, sa statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal.

Høster etter mange års arbeid

– Matinteresserte forbrukere kan glede seg stort over den utviklingen vi nå høster av etter mange års arbeid. Jeg heier fram mangfoldet av kvalitet og godt håndverk blant norske lokalmatprodusenter, sa statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet, da hun overrakte diplomene under åpningen av Matstreif.

Både ost, smør, is og klippfisk i ulike varianter klarte i denne runden å komme gjennom nåløyet til det matfaglige utvalget som bedømmer kandidatene. Totalt er det nå 232 ulike mat og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket, og de er fra alle deler av landet.

Må fortjenes

– Spesialitetsmerket er ikke til salgs, det må du fortjene. Omtrent en tredjedel av de som har prekvalifisert seg kommer ikke gjennom det siste, trange nåløyet. Derfor er det ekstra stas at vi kan hedre rekordmange mathåndtverkere under Norges største festival for norsk mat, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS