Fjordland ovnsklar verdensnyhet

Ovnsklar verdensnyhet fra Fjordland

Fjordland er først i verden med å ta i bruk skålen «ConviTray». Nesten 10 år med utvikling og internasjonalt samarbeid har resulterti en skål for fersk ferdigmat som gir bedre kvalitet, lenger holdbarhet og mulighet for gratinering i ovn.

Publisert

Ovnsklar verdensnyhet. (Foto: Fjordland)

«ConviTray er første PVC- og epoksyfrie skål hvor maten kan varmebehandles når den ligger i skålen. Resultatet er fersk ferdigmat av høy kvalitet og med god holdbarhet. Smak og næringsstoffer bevares like bra som om en hadde laget maten av tilsvarende råvarer hjemme på eget kjøkkenet. Skålen kan i tillegg varmes i stekeovn på temperaturer opptil 240°C», heter det i en pressemelding fra Fjordland.

Fjordland ovnsklar lasagne er en fersk ovnsrett i en emballasje som tåler så høy temperatur at rettene kan gratineres i ovnen. (Foto: Fjordland)

Innovasjon for dagens livsstil

Skålen ble for første gang tatt i bruk i februar da Fjordland lanserte serien «Ovnsklar!».

– Dette er en moderne innovasjon for dagens livsstil. Det er enkelt å tilberede og både smaker og ser bra ut. Lengre holdbarhet er i tillegg en stor fordel, sier Trine Cecilie Aardal, kategorisjef for den nye serien.

Lasagne og laksefilet er første retter ut. Flere retter kommer i løpet av året.

Visjonen

Laksefileten kommer i en kremet ostesaus med rotgrønnsaker. Gulrot, sellerirot, persillerot, kålrot, løk og purre bidrar til et høyt innhold av grønnsaker. (Foto: Fjordland)

Det hele startet 10 år tilbake i tid. Fjordland hadde en visjon om å lage høykvalitets ferske ovnsretter som var enkle å tilberede, hadde god holdbarhet og kunne gratineres. Utfordringen, som ingen andre tidligere hadde løst, var å finne frem til en måte å sveise sammen den klare overfilmen og skålen uten bruk av PVC og epoksy.

Første steg på veien var å finne samarbeidspartnere som kunne realisere prosjektet. I Sveits kom Fjordland i kontakt med Comvince, et selskap med ekspertise på emballasjeutvilkling. Sammen med Comvince har Fjordland samarbeidet med en rekke leverandører og eksperter før ConviTray så dagens lys.

At ConviTray tåler temperaturer opptil 240°C og kan pasteuriseres for å gi god matkvalitetog holdbarhet, gjør den til en skikkelig innovasjon innen ferdigmatproduksjon, sier Jörg P. Weltert, eier og emballasjespesialist i Comvince.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS