Palmer Group brennevin akevitt

Palmer Group med økende brennevinssalg

Palmer Group har økende brennevinssalg, tross motsatt tendens på Vinmonopolet. Med oppkjøpet av Norsk Aquavit AS, forsterker Palmer Group sin posisjon som leverandør av brennevin både på horeca-markedet og til Vinmonopolet.

Publisert

Lars Reidar Huth.

Palmer Group vil totalt levere 1,8 millioner liter med alkoholholdige drikke til det norske markedet i 2014.

Brennevin utgjør kun 15 prosent av den totale volumomsetningen, men mer enn 25 prosent av selskapets verdiomsetning.

Samarbeid med Det Norske Brenneri

<br data-mce-bogus="1">

– I hovedsak er det de populære cognacene fra Chateau de Montifaud, V.S.O.P. og Solan, samt Ankerdram Aquavit produsert av Det Norske Brenneri som leder an salget, sier daglig leder Lars-Reidar Huth.

Palmer Group har inngått et samarbeid med Det Norske Brenneri som står for produksjonen av de ti akevittene som fulgte med i porteføljen til Norsk Aquavit AS.

Motsatt trend

Mens totalmarkedet for brennevin på Vinmonopolet hadde en negativ salgskurve sammenlignet med samme periode i fjor, utgjorde Palmer Groups brennevinssalg i juli 37 prosent av totalsalget til selskapet. Det er en økning på 21,7 prosent og dermed motsatt av det man skulle tro.

– Hvis tallene våre fra i sommer er en pekepinn, går vi en meget god høst i vente, sier Huth.

For med i porteføljen de nå har overtatt, følger nemlig Jeger Aquavit, Norsk Fårikål Aquavit og Birkerbeiner Aquavit som alle er aktuelle utover høsten. I tillegg sørger Palmer Group også for at produktene Skitt Fiske, Spekemat Aquavit, Pinnekjøtt Akequavit, MS Nordstjernen Aquavit, Nordlys Aquavit og Nystemten Aquavit er å finne på Vinmonopolet.

Om produsentene

Tradisjonsakevitt

Norsk Aquavit AS ble startet av Sven Hauge som et søsterselskap til Rosmersholm. Målet har vært å produsere kvalitetsakevitt til en hver anledning etter tradisjonelle oppskrifter og all akevitten produseres i Norge ved Det Norske Brenneri, tidligere Agder Brenneri/K.G.Puntervold, et av landets tre destillerier. Her blir akevitten fatlagret slik at den oppnår topp kvalitet. Palmer Group vil fortsette det tette samarbeidet med destilleriet, slik at det fortsatt vil være et norsk produkt. Bestselgeren er Ankerdram Aquavit som har en basislistning på Vinmonopolet.Chateau de Montifaud

Château Montifaud har vært i Vallet-familien i seks generasjoner. I produksjonen benytter Chateau de Montifaud seg utelukkende av druer fra egne vinmarker, og de er meget selektive under innhøsting. Kun fullmodne druer av beste kvalitet blir tatt med i produksjonen. I vinmarkene består jordsmonnet hovedsakelig av kalkholdig leire, med gamle vinstokker hvor røttene trekker langt ned i jorden. Dette sikrer de beste druene som er en av hovedårsakene til den høye kvalitet på destillatet.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS