Rawson’s Retreat lanserer alkoholfri rødvin

Rawson’s Retreat fra Australia produserer populære for det nordiske markedet. 4. juli utvidet selskapet sortimentet i Norge med en vin laget på Cabernet Sauvignon, som kun inneholder 0,5 % alkohol. Det er stor etterspørsel etter alkoholfrie alternativer til vin, mye grunnet gjeldende helse- og treningstrender der alkohol oftere velges bort. Samtidig er interessen for mat og drikke større enn noensinne. Derfor har Rawson’s Retreat lagt mye tid og krefter på å utvikle en alkoholfri vin for det nordiske markedet.

Publisert

Grunnen til at nettopp vin passer så bra til mat er at den inneholder mange ulike komponenter som forandrer og forsterker smakene i maten. Det er derfor vanskelig å erstatte vin med andre alkoholfrie alternativer, da de som oftest mangler vinens karakter og kompleksitet.

– Rawson’s Retreat er kjent for sin stabilt høye kvalitet og har lenge vært en av Australias mest solgte viner. For å skape den nye alkoholfrie vinen, har våre vinmakere brukt all kunnskap de har tilegnet seg ved produksjon av tradisjonell vin. Målet har hele tiden vært å komme så nær alkoholholdige viner som mulig når det gjelder både lukt og smak, sier Katrin Juvet, som representerer Rawson’s Retreat i Norge.

Alkoholen i vinen er fjernet gjennom en så kalt Spinning Cone Column der vinen sentrifugeres slik at de volatile emnene i form av aromaer og alkohol fordamper. Aromaene tilsettes senere tilbake i vinen som da gjenoppretter sin karakter. Vinen har blitt lagret på ståltank, amerikansk og fransk eik og inneholder kun 0,5 % alkohol.

Vinen passer godt til smaksrike grillede kjøtt-og kyllingretter og serveres gjerne lett avkjølt.

Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon Alcohol Free

Alkohol: 0,5 %

Pris: 60 kroner

Powered by Labrador CMS