Gilde Nortura Santa-Kristina skinke

Santa Kristina-skinke ble norgesmester

Gildes langtidsmodnede spekeskinke, Santa Kristina, er kåret til NM-vinner i kategorien spekekjøtt. Den langtidsmodnede skinken fra Nortura på Tynset har fått mye blest i det siste, og denne uka ble den i tillegg igjen kåret til Norgesmester under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

Publisert


Videre ble Coop W Middelhavsmarinerte Lammekoteletter fra Fatland Ølen kåret til NM-vinner i kategorien grill, Coop W Bratwurst urøkt fra fra Fatland Sandefjord kåret til norgesmester i kategorien pølse, mens Straumpølse fra Inerøy slakteri vant kategorien spekepølse.

Du kan se komplett resultatliste fra NM i kjøttprodukter på Kjottprodukter.no

Dyktig fagmiljø på Tynset

Nortura tok for øvrig hjem hele 13 medaljer i årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

- Santa Kristina er kåret til Norges beste spekemat-produkt, og det er vi utrolig stolte av. Det er to svineprodusenter, 60 ansatte på Tynset, et dyktig fagmiljø og et samlet Nortura som er utrolig stolte i dag, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

I tillegg til gullet til norgesmesteren, Santa Kristina, så fikk Nortura gull for Gilde Charolais hamburger, Gilde nakkekoteletter chillikrydret, Gilde mørbradbiff med havsalt, pepper og chilliflak og Gilde modnet fenalår.

- Vi har jobbet mye med vårt grillsortiment i år, og vi er stolte av å vinne NM gull for flere av våre grillfavoritter, sier Ytterdahl Tohje.

Fem gull, fem sølv og tre bronse

"

Santa-Kristina-skinke som forrett.

I tillegg til et norgesmestertittel og fem gull, tok Nortura også med seg hjem fem sølv og tre bronse.

Gilde Favorittsalami vant sølv i kategorien salami.

- Denne salamien har virkelig slått an blant i markedet. Det har tatt over to år å utvikle produktet og komme frem til den riktige smaksbalansen mellom salt og søtt samt saftighet, sier en stolt fagsjef, Pål Espung i Nortura.

Disse produktene fikk Nortura medalje for

Gull:

Gilde Santa Kristina

Gilde Charolais hamburger

Gilde nakkekoteletter chillikrydret

Gilde mørbradbiff med havsalt, pepper og chilliflak

Gilde modnet fenalår helt

Sølv:

Gilde Beef sliders 60 g.

Prior Spicy thay lårmix av kylling

Gilde Favoritt salami

Gilde stjernebacon

Gilde Groovy Chicken & Pork chimichurri

Pressemelding

Powered by Labrador CMS