Santa Maria Chili Ancho 2

Santa Maria lanserer tørket chili

– For meg er chili like komplisert som vin, sier Malin Eriksson, chiliekspert i Santa Maria, som har lansert tre varianter av tørkede chilifrukter. Det er den søte Chili Ancho, den saftige Chili Guajillo og den røkte Chili Chipotle Morita som selges hele, pakket i beskyttende poser.

Publisert

Alle kommer fra noen utvalgte produsenter i Mexico der forholdene er egnet til både å dyrke og foredle chili.

For Santa Maria er chili en av de viktigeste råvarene, og inngår i mengder av selskapets produkter. Nå lanseres hel, tørket chili som kundene selv kan male, riste i stekepannen eller forvelle som de ønsker.

Konsentrert smak

– Det er hyggelig for oss å kunne tilby våre kunder hele chilifrukter fordi vi vet at mange ønsker å lage Tex Mex fra bunnen av. At de er tørkede er en fordel fordi smaken da blir konsentrert og utviklet til en ny dimensjon. Etterpå er det bare å male, riste eller forvelle dem når de skal brukes, sier Malin Eriksson, Food Concept Explorer og chiliekspert i Santa Maria.

Tørkede chili er noe helt annet enn fersk chili. Når vesken fordunster fra frukten, endrer de farge og danner et sprøtt skall. Da fremtrer smaken av tobakk, bær, sjokolade og lakris. Til å begynne med vil tre ulike sorter chili komme på markedet, disse er valgt med omhu fordi de har et stort bruksområde.

Tre favoritter

– Vi har valgt å begynne med disse tre sortene, til dels fordi de er våre favoritter men også fordi de er enkle å bruke. Chili Ancho er den mildeste av de tørkede chiliene, som fersk heter den Poblano pepper og er de av de mest populære chilifruktene i Mexico.

– I tørket form får den en smak som minner om rosin og tørket plomme sammen med en anelse av lakris og kaffe. Chili Guajillo kalles for Mirasol Chili når den er fersk. I tørket form er den mild og søt med smak av tørkede røde bær og grønn te. Chipotle er i begynnelsen en fersk jalapeño som litt avhengig av hvor lenge den har blitt røkt over åpen ild, kan hete Meco, Tipico eller Morita. Vår Chili Chipotle Morita plukkes når den er så moden at den har tørket noe på planten. Resultatet blir en fyldig og litt røkaktig smak som blandes med toner av sjokolade og tobakk, forklarer Eriksson.

– Like komplisert som vin

– Det har vært en stor utfordring for Santa Marias innkjøpere å finne riktig chiliprodusenter for å kunne garantere den kvaliteten foretakets produkter krever. Derfor besøker de ofte produsentene i Mexico. For meg er chili like komplisert som vin, forteller Eriksson.

– Vi er avhengige av riktig klima, jordsmonn og luftfuktighet for at chilien skal utvikle de smaker og egenskaper som vi ønsker. Nå gleder vi oss til å presentere disse nyhetene til våre kunder.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS