Norsk Storhusholdning Runar_jørn_vidar2b

Setter glutenfritt på agendaen

Cøliaki er en form for glutenintoleranse som rammer stadig flere mennesker. Akkurat som serveringsbransjen i mange år har levert et alternativ for vegetarianere, så serveringsstedene også ha glutenfrie produkter på menyen. Norsk Storhusholdning setter derfor glutenfritt på agendaen for sine kunder.

Publisert

Markedssjef i Slåtto, John Arne Jørgensen, forteller at Norsk Storhusholdning satser stort på glutenfrie produkter.

– Vi er opptatt av alt som rører seg av trender i markedet, og vi lytter til våre kunder. Det er impulser fra både inn og utland som har gjort at vi har sett nødvendigheten av dette. Vi introduserer derfor en rekke nye produkter; pølse- og hamburgerbrød, tortilla samt pizzabunner og ferdigpizza, som alle tilfredsstiller kravene til Norsk cøliakiforening, som vi samarbeider tett med, sier Jørn Arne Jørgensen, som er markedssjef i Slåtto, medlemsbedrift i Norsk Storhusholdning.

Gode produkter

– Finske Moilas har levert glutenfrie produkter i en årrekke og er godt etablert med høy troverdighet hos de som sliter med sykdommen. Vi har inngått en avtale med dem som gjør at våre kunder kan nyte godt av denne tilliten hos deres kunder, sier Jørgensen.

Pizza Tropicana fra finske Moilas.

Mange utfordringer

– Å ta hensyn til gjester med cøliaki er ikke helt enkelt. Det krever mer enn bare glutenfrie råvarer, det krever kunnskap og rutiner for å bli helt trygg. Norsk cøliakiforening har derfor utarbeidet retningslinjer for glutenfri servering, forteller John Arne Jørgensen, og fortsetter:

– Norsk cøliakiforening har en liste på nettet over anbefalte spisesteder som innfrir alle kravene til glutenfri servering. Norsk Storhusholdning kan bidra med å overføre den kompetansen og skape de trygge rutinene som kjøkkenet er avhengig av for å lykkes med glutenfritt. Blant annet må man vite om farene for kryssforurensning, som er meget stor for glutenfrie varer. Her er rutiner og kvalitetssikring avgjørende.

Mange muligheter

Distriktssjef for Oslo i Norsk Storhusholdning, Runar Eriksen (fra venstre), kjøkkensjef i Norsk Storhusholdning, Jørn Libekk og produktsjef i Hoff, Vidar Holtet.

«Norsk Storhusholdnings salgsapparat er representert i hele Norge og ønsker å hjelpe kundene med tilrettelegging og rutiner ved glutenfri servering. Hos Norsk Storhusholdning har man i mange år satt agendaen for hurtigmatserveringen i Norge. Man har bidratt til å lede utviklingen gjennom å utvikle konsepter som passer i tiden. Satsingen på glutenfrie produkter er sånn sett enda et tiltak for å styrke omsetning og gjestens matopplevelse», heter det i en pressemelding.

Glutenfri wrap fra Norsk Storhusholdning.

Bidra til vekst

– Det er alltid hyggelig å levere en vare som blir godt tatt imot hos gjesten. Men vi vet at fornøyde gjester er god forretning. Så for oss er dette en satsing som ytterligere skal bidra til vekst for både oss og våre kunder, sier Jørgensen.

Cøliaki

Cøliaki er en kronisk betennelsessykdom som skyldes en immunreaksjon i tarmen på gluten fra hvete og liknende proteiner fra bygg og rug. Tarmen normaliseres ved strengt glutenfritt kosthold som må opprettholdes livet ut. Cøliaki kalles ofte glutenintoleranse.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS