Pyrex målebeger Golden Jug_jpg_orig
Pyrex målebeger Golden Jug_jpg_orig

100-årsjubileum med årgangskolleksjon

I forbindelse med 100-årsjubileet i 2015, lanserer Pyrex en ny kolleksjon i begrenset opplag av de populære og ikoniske bollene og målebegrene i gull. Pyrex sin årgangskolleksjon bringer tilbake de populære produktene fra 40- og 50-tallet, da denne type kjøkkentøy ble introdusert i husholdningene for første gang.

Publisert

Produktenes design er tilbake med noe av sjarmen fra de tidlige tiårene, og skaper et bindeledd mellom merkets fortid og fremtid.

Bollene i den nye årgangskolleksjonen har en stor gripekant som er lett å håndtere, og som gjør matlaging og servering enklere. Utformingen gjør den lett å stable, slik at brukeren sparer dyrebar plass.

Målebeger i gull

«Disse ikoniske Pyrex-bollene er virkelig multi-funksjonelle. De egner seg like godt til blanding som til servering og baking. Enten det er salat med dressing, chips med dipp eller punsj som står på menyen, er disse bollene like fine å bruke. De passer til alle anledninger, og i forbindelse med 100-årsjublileet har de fått en spesiell inngravering i bunnen», heter det i en pressemelding.

I likhet med de ikoniske bollene, er Pyrex målebeger populært blant samlere. Målebegeret i gull er et kjøkkenredskap som både bakere og kokker stoler på. De er enkle i bruk og er laget med et ergonomisk formet håndtak. I tillegg er markeringene lette å lese.

Målebegeret kan trygt brukes i mikrobølgeovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er hygienisk i bruk, for hverken lukt, farger eller flekker fester seg til målebegeret.

Under finner du en kortversjon av den 100 år lange Pyrex-historien

100 år med Pyrex

1915 – 1930

På begynnelsen av 1900-tallet var Becky (Bessie) Littleton, gift med Jesse, frustrert over at produkter som var laget av tungt støpejern eller metall også hadde sine ulemper.

Jess arbeidet i Corning Glass Works og hans forskningsfelt var glass som kunne tåle store temperatursvingninger. Bessie forstod at glass kunne være svaret på hennes problemer. Hun så fordelen umiddelbart da hun laget den første kaken som noen gang var laget i glass. Sikten gjennom glasset tillot henne å holde et øye med kaken, og resultatet ble en jevn stekt og gylden kake.

Ekteparet arbeidet hardt og til slutt fant de den perfekte glassformelen. Den var holdbar, trygg og praktisk. I 1915 ble Pyrex-varemerket offisielt født da Corning tok patent for å beskytte formelen. Produktene ble en øyeblikkelig suksess til tross for at det var uvanlig å lage mat i glass.

1940 – 1950

Da 2. verdenskrig var over og familiene samlet seg igjen, ble hjemmelaget mat enda viktigere enn før. I tillegg ble forbrukerluksus og farger en del av dagliglivet. Pyrex begynte å skape produkter som medførte nye trender på kjøkkenet. Fargede produkter, en serie ugjennomsiktige og friskt fargede matlagings- og serveringsprodukter, kunne se ut som om de var laget av keramikk, men var i virkeligheten laget av borosilikatglass. De var i stand til å tåle varmen fra komfyren og kulden fra fryseren, noe som gjorde dem uhyre populære. I tillegg begynte Pyrex også å utvikle produkter med mønster som representerte tidenes trender. I dag har de mønstrede produktene spesielt stor samleverdi.

1960 – 1970

Det ble en oppgave å finne måter å lage mat hjemme, da familier ikke hadde tid. Ved Pyrex ble det oppdaget en ny glassformel som kunne tåle høyere og lavere temperatursvingninger enn vanlig borsilikatglass. Det gjorde det mulig at mat som ble laget på forhånd og frosset, kunne varmes opp i ovnen uten å måtte tines først. Dette sparte tid og gjorde hverdagen lettere for forbrukerne.

1980 – 1990

Mikrobølgeovnen ble en vesentlig bestanddel i familienes liv, og sørget for en rask og effektiv metode til å varme opp eller forberede måltider. Produkter av borsilikatglass var ideelle til bruk i mikrobølgeovn, derfor utvidet Pyrex kolleksjonen til å omfatte varierende former og størrelser med mikrovennlige lokk.

2000 – 2015

Pyrex tilbyr nå en kolleksjon som har en løsning for alle utfordringer på kjøkkenet. Den ikoniske glasskolleksjonen er fremdeles å få tak i. Selv om formene og størrelsene på disse produktene kan ha endret seg for å passe bedre til nåværende kjøkken og trender, er glassformelen i prinsippet den samme. Variasjoner av borsilikatprodukter har fremdeles en viktig plass i Pyrex-rekken. Det omfatter paiformer, ildfaste former og kakefat lik dem som Bessie ville ha anbefalt for 100 år siden.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS