Angelo Soave

Angelo Soave på kartong

Hvitvinen Angelo Soave ble en hit blant både polkunder og vinjournalister da den kom på markedet i fjor. Nå får du den italienske vinen i en praktisk BiB, akkurat i tide til båt- og pikniksesongen.

Publisert

Vinmonopolet melder om en økning i salget av italiensk hvitvin, og i fjor drakk vi over to millioner liter av sommerfriske hvitviner fra Italia.

Endringer i mat- og reisevaner kan forklare hvorfor nordmenn nå i stadig større grad foretrekker lette viner. Også et sterkere helsefokus, som medfører at man velger viner som har et lavere alkoholinnhold, kan forklare veksten til de lyse vinene.

Smaken av sol

Soave er en liten kommune øst for Verona og er en del av den største vinproduserende regionen i Italia. «Klimaet i Nord-Italia sørger for en unik friskhet i vinen, en av de viktigste egenskapene i en god sommervin.

Vinen består utelukkende av Garganega-druen, og har en duft av blomster, epler og pærer. Og den smaker like godt alene som sammen med sommermaten. Ordet «soave» betyr bløt og mild på italiensk, og det gir en pekepinn om opplevelsen som venter ganen din», heter det i en pressemelding.

Sølvvinner i anerkjent vinkonkurranse

Angelo Soave på flaske ble nylig tildelt sølvmedalje i konkurransen «Catavinum World Wine & Spirits Competition 2015».

Angelo Soave BiB

Smaksnotat: Les neste nummer av magasinet Horeca

Land/distrikt: Italia/Veneto

Årgang: 2014

Drue: Garganega (100 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 410 kroner (Vinmonopolets testutvalg), 323,68 kroner (horeca)

Produsent og importør: Ekjord.no

"
Powered by Labrador CMS