Mack Pilsner2
Mack Pilsner2

Dette er Norges beste pils

Godt Drikkes lesere har kåret Norges beste pils. 17 689 stemmer ble avgitt, og Mack Pilsner er kåret til den beste norske pilsen i kåringen, knepent foran Aass, Hansa og Lervig.

Publisert

Foto: Godtdrikke.net

«Det var en tett konkurranse. Under nesten hele avstemningen var det Aass pils som ledet med noen få stemmer i forhold til Mack Pilsner. Men de siste dagene gikk Mack forbi og vant til slutt med i underkant av hundre stemmer. Også mellom Hansa og Lervig var det kniving helt til siste slutt, hvor Hansa dro det lengste strået med en finfin tredjeplass. Og lillebror Lervigs fjerdeplass, er veldig imponerende. Det viser at nordmenn ikke velger pils og fotballag når man blir født men er mye mer nyansert enn så», heter det i en pressemelding fra Godt Drikke.

Les hvilke pilstyper som ble kåret til de 15 beste lengre ned i saken

Nord Norges stolthet

Roger Karlsen, kommersiell direktør, fra Mack blir glad og begeistret over at Mack Pilsner ble kåret som Norges beste, tatt i betraktning over hvilke markedsandeler de store bryggeriene har og da kunne vinne mot alle odds.

– At så mange mennesker i Nord-Norge og resten av landet liker oss og støtter oss, er helt fantastisk, og det er utrolig inspirerende å vinne en konsumentavstemning. Dette viser at Mack er tilbake for fullt. Vi ble kåret som Norges beste drikkeleverandør av NHO, vi fikk designprisen og nå dette. Vi er stolte og glade for at en pils som er brygget med den nordnorske stolthet er det ølet som vinner, sier Karlsen.

Han er også veldig glad på vegne av de andre bryggeriene i toppen av lista: – Det viser at folk foretrekker norske lokale bryggerier og ikke det store danskeide konsernet når de har muligheten til det, sier Roger Karlsen hos Mack.

Pilsen er fortsatt det foretrukne ølet

Også Vidar Pedersen fra Godt Drikke er overveldet.

– Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle komme inn så mange stemmer, men det er morsomt at så mange har stemt og det var et morsomt resultat.

Vidar Pedersen mener det er viktig å vise at pilsen er fortsatt er det foretrukne ølet for folk flest:

– Per helt klart den dominerende øltypen her til lands. Faktisk er mer enn 90 prosent av alt øl som selges, er lys lager. Så det er kanskje ikke så rart at når nordmenn sier øl, så mener de aller fleste pils, og «en halvliter» er hverken IPA eller belgisk blonde. Derfor denne kåringen.

Norges beste pils – kåring sommeren 2015

1. Mack Pils

2. Aass Pilsner

3. Hansa Pils

4. Lervig Pilsner

5. Mack Isbjørn

6. CB Pilsner

7. Aass Classic

8. Arctic Beer

9. Frydenlund Pilsner

10. Dahls Pilsner

11. Nordlands Pilsner

12. Borg Pils

13. Ringnes Pilsner

14. Fredrikstad Pils

15. Grans Premium Pils

Les mer på Godtdrikke.net

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS