Fra omslaget på den nye kokeboka.
Fra omslaget på den nye kokeboka.

Hurtigruten med kokebok

Nå lanseres Hurtigrutens egen kokebok – «Norway’s Coastal Kitchen - kokeboken». Fredag 3. juli vil de første eksemplarene av boka være å finne på de første skipene.

Publisert

Omslaget på Hurtigrutens nye kokebok, som kommer i salg fredag 3. juli 2015.

– Dette er så mye mer enn bare en kokebok. Det er en bok hvor vi hyller, besøker og anerkjenner de flotte produsentene våre. Den heter «Norway’s Coastal Kitchen – Kokeboken – en reise med Hurtigruten langs norskekysten», opplyser mannen bak bokprosjektet, Freddy S. Bruu.

Freddy S. Bruu er F&B-manager for Hurtigruten.

I Hurtigruten et knapt år

Han ble ansatt som F&B-manager for Hurtigruten i august 2014, og kom da fra stillingen som prosjektleder i BAMA Storkjøkken, og har tidligere også arbeidet i blant annet Køltzow Innkjøp, Scandic Hotels og Radisson Blu Hotels (Rezidor).

De gode historiene

Bruu forteller videre på sin Facebook-side:

– I boka kan du lese om Norges stolte torsk- og skreifiske, og vårt besøk ombord på Kystfisk jr hvor en stor fangst med skrei skulle ombord, fantastiske Judith og seiersløken i Kabelvåg, Halvors menn og deres håndverk i Tromsø, vi har vært med ut og dykket etter kamskjell på Helgeland og du får møte entusiastiske «reke-Bodil» på Kvina.

– Videre tas du med ut på Finnmarksvidda, der Frode Utsi gir oss et innblikk i deres hverdag, besøker stolte Kurt Mydland med hans tanker om håndverk og ikke minst om Barentsregionen, får være med «behind the scenes» med stolte bryggere i verdens nordligste bryggeri og ikke minst du får besøke sympatiske, dedikerte Tove og Knut Åland på Aalan Gård.

Oppskriftene strekker seg fra fiskekaker, gravlaks og sild, til reinsdyrskank, gulrotsuppe og Kvæfjordkake.

Mange bidragsytere

F&B-manager Freddy S. Bruu har som nevnt vært hovedansvarlig og redaktør for bokprosjektet. Ellers er historiene skrevet av Fredrik Hæreid, mens Jimmy Linus har tatt bildene.

Hurtigrutens egne kokker Marita Kristensen (MS Trollfjord), Eirik Larsen (MS Fram) og Jimmy Westberg (MS Nordlys), har laget oppskriftene som du finner i Hurtigrutens nye koke- og opplevelsesbok.

Du kan lese mer om boka i neste utgave av magasinet Horeca (nummer 5 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Powered by Labrador CMS