Spesialitet-utdeling-IGW Nina Sundquist Matmerk-Svein-Inge-Jakobsen-Nortura-Thulefjord-Landbruks-og-Matminister-Sylvi-Listhaug-Per-Ole-Graesli-Smaken-av-Roros-Siss-Heidi-Hansen-Molta

Norske matskatter hedret i Berlin

Multe, krekling og lam er råvarer fra norsk natur med lange bærekraftige tradisjoner. Multa AS fra Rolvsøy i Finnmark, Smaken av Røros og Nortura Thulefjord i Målselv i Troms byr på singelfrosne multer, kreklingsirup og lammecarre. Stolt mat med unik smak, som nå har fått hedersbetegnelsen Spesialitet fra et uavhengig fagutvalg av mateksperter.

Publisert

Spesialitet utdeling på Grüne Woche Nina Sundquist (Matmerk), Svein-Inge Jakobsen (Nortura Thulefjord), landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, Per Ole Græsli (Smaken av Røros) og Siss Heidi Hansen (Multa AS).

– Jeg er imponert over måten norske mathåndtverkere skaper nye smaksopplevelser for forbrukeren, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, da hun delte ut tre Spesialitet-garantier under åpningen av Grune Woche i Berlin.

Les mer om Nortura Thulefjord i Målselv her (sak publisert desember 2014)

Unik smak og lokal opprinnelse

– Interessen for mat med unik smak og lokal opprinnelse har økt sterkt de siste årene, og omsetningen satte ny rekord i fjor med 3,5 milliarder. Å dele ut Spesialitet-garantien til kvalitetsbevisste lokalmatprodusenter viser hvilket matmangfold vi har i Norge. Det bør inspirere flere matgrundere, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug da hun delte ut heder og diplomer til de tre produsentene under åpningen av Norges stand på mat- og reiselivsmessen Grune Woche i Berlin.

Mat med særegen smak og lokal identitet

Fagutvalget ledes av fylkesmann Lars Sponheim. Omtrent en tredjedel av de som søker om å bli vurdert opp mot Spesialitet-garantien kommer ikke gjennom det siste, trange nåløyet.

– Mat med særegen smak og lokal identitet er i vinden. Stadig flere produsenter fra hele landet søker om å få Spesialitet. De ser nytten av å forenkle kommunikasjonen mot forbruker og ønsker å vise fram den garantien om unik smak merket gir. Spesialitetsmerket er ikke til salgs, det må du både bevise og fortjene, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Spesialitet-garantien er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Merket tildeles av et uavhengig fagutvalg.

Les mer på Spesialitet.no

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS