Christian Aubert bok3

Ny kommentarutgave til alkoholloven

En ny kommentarutgave til alkoholloven er i sommer kommet ut på Universitetsforlaget. Boka, som er skrevet av Christian Aubert retter seg mot bevillingssøkere/innehavere, kommunale saksbehandlere og advokater.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Christian Aubert er advokat i firmaet Langseth Advokatfirma. Han har for øvrig også vært fast skribent i magasinet Horeca i snart 20 år med spalten «Bransjejus», der han har gitt gode råd og tips til bransjefolk.

Boka gir en gjennomgang av alkoholloven (lov 2. juni 1989 nr. 27 om omsetning av alkoholholdig drikk m.v). Den gir en gjennomgang av loven og alkoholforskriften, og er oppdatert med nyeste lovgivning og rettspraksis med praktiske eksempler.

Forfatter Christian J. Aubert.

«Etter diverse endringer, senest endringer med virkning fra 2012, er det nødvendig med en revisjon av kommentarutgaven», skriver Aubert i forordet.

Gjennomgang av de rettigheter du har som restauratør

– Den er også et bidrag mot departementets forsøk på å svekke bevillingsinnehavernes rettigheter, noe for øvrig Sivilombudsmannen også har tatt tak i. Frem til nå har dårlig lovtolking fra direktoratet og departementet hersket grunnen og undergravet restauratørenes posisjon. Boken viser til dels svakheten i disse uttalelser og har en relativt grundig gjennomgang av de rettigheter du har som restauratør, sier Christian Aubert.

Stikkordsregister

Alkoholloven - kommentarutgave.

Boka inneholder et stikkordsregister som gjør det enkelt å finne frem til de spørsmål man ønsker svar på.

– Boka tar utgangspunkt i problemer man kan komme bort i som bevillingsinnehaver eller søker. Ved å søke seg frem gjennom stikkordsregisteret, kan du som leser forhåpentligvis få råd om hvordan du skal gå frem i konkrete situasjoner. Dette gjelder prosesser knyttet til søknad om bevilling og hvordan man skal forholde seg til kontrollrapporter og inndragningssaker, forklarer Aubert.

Dårlig behandling i kommunene

– Hva er bakgrunnen for å skrive boka?

– Boka er skrevet fordi bevillingsinnehavere har vært dårlig behandlet i kommunene. Flere tilfeller av myndighetsmisbruk er avdekket av domstolene, men ikke mange nok. Domstolene har lagt større vekt på dårlig funderte uttalelser fra fagdepartementet enn det man bør kunne forvente. Ved å gi en samlet oversikt over rettstilstanden for næringer med bevillinger av forskjellige slag og juridiske rettigheter knyttet til offentlige tillatelser, har intensjonen vært å synliggjøre at bevillingsinnehavernes rettssikkerhet skal styrkes, sier Aubert.

Du får tak i boka i fagbokhandel og direkte på Universitetsforlaget.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS