Rosevin COLOURBOX12468252

Sterk økning i salget av rosévin i Norge

De siste 15 årene har rosévinkonsumet i Norge økt med over to millioner liter. Salget av rosévin har økt med hele 16,8 prosent fra 2013 til 2014. I fjor drakk nordmenn 2 211 000 liter rosévin, sammenlignet med 186.000 liter i 2000.

Publisert

Vi drikker stadig mer rosévin i Norge. (Foto: Colourbox.com)

Det er et bevis på at både kvaliteten og tilgangen har økt i denne kategorien.

Rosévin sto for den kraftigste salgsveksten blant svakvinene i fjor. Mens salget av vin generelt økte med 0,5 prosent, økte salget av rosévin med hele 16,8 prosent sammenlignet med året før.

Kjennskap og trender

Rosévin sto for den kraftigste salgsveksten blant svakvinene i fjor. (Foto: Colourbox.com)

Katrin Juvet i det australske vinhuset Lindeman’s har en teori om hvorfor nordmenn kjøper og drikker mer rosévin enn de har gjort tidligere.

Katrin Juvet hos det australske vinhuset Lindeman's.

– Det at folk virkelig har fått øynene opp for rosévin har nok med kjennskap og trender å gjøre. Mange reiser over hele verden og finner sine favoritter, forteller Katrin Juvet, som representerer Lindeman’s i Norge.

Hun fortsetter: – Vi lar oss gjerne påvirke av internasjonale vaner, og spesielt på kontinentet er et glass frisk rosévin med en isbit i nærmest obligatorisk i lunsjen. På varme dager er et glass rosévin avkjølende, samtidig som det passer til det aller meste av salater, kylling, fisk og skalldyr. Husk derimot å drikke nok vann til i varmen.

Lindeman’s Rosé 2014.

2014 - godt vinår for Australia

Hun anbefaler Lindeman’s Rosé 2014, en vin laget på Shiraz (46,1 %), Sangiovese (31,5 %) og Grenache (22,4 %), og som kommer fra regionen sørøst i Australia.

– Fjoråret var enda et svært godt vinår for Australia, hvilket resulterte i en vin som anses å være den beste på lenge. Rosévin passer godt til de som ønsker noe tørt, men friskt i glasset. Vinen passer både som aperitiff og til sommerens tapasbord eller rekefest, sier Juvet i en pressemelding.

Pris: 370 kroner (Vinmonopolet)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS