Gdansk COLOURBOX (1) polen
Gdansk COLOURBOX (1) polen

Polen – stadig mer populært reisemål

Øst-Europa generelt trekker stadig flere norske reisende, og spesielt Polens popularitet er på vei oppover, ifølge siste Hotel Price Index fra Hotels.com. Men  London, New York og Barcelona er fortsatt de mest populære destinasjonene for nordmenn.

Publisert

Polen og havnebyen Gdansk blir et stadig mer populært reisemål for nordmenn. (Foto: Colourbox.com)

Med hele tre destinasjoner på topp 20-listen over nordmenns utenlandske favorittdestinasjoner i første halvår av 2015, har Polen virkelig fått plass i norske reisendes hjerter.

Hvert halvår publiserer hotellsøkesiden Hotels.com sin Hotel Price Index (HPI), en av bransjens mest omfattende rapporter innen hotellprisutvikling. I tillegg samler HPI en oversikt over de mest populære destinasjonene basert på faktiske bookinger fra norske reisende ved overnattingsteder over hele verden.

Perfekt for helgeturer

Polen og hovedstaden Warszawa blir et stadig mer populært reisemål for nordmenn. (Foto: Colourbox.com)

Rapporten for årets første seks måneder er nå klar, og spesielt Polen har steget på popularitetsskalaen. Mens toppen domineres av evige klassikere som London (1), New York (2) og Barcelona (3), er for første gang hele tre polske ferieperler – Gdansk, Krakow og Warszawa – med på topp 20-listen.

– Vi ser at nordmenn for alvor har fått opp øyne for Polen som feriedestinasjon. Faktisk har vakre Gdansk på sjetteplass klatret forbi storfavorittene som Paris (8. plass) og Roma (11. plass). Samtidig er det ikke vanskelig å se hvorfor Polen har blitt såpass populær – med en rik kulturarv og vakker middelalderarkitektur, gode spa- og shoppingmuligheter, og generelt hyggelig prisnivå ligger alt til rette for en hyggelig helgetur for reiseglade nordmenn, påpeker Carolina Annand fra Hotels.com.

Stadig mer populær Øst-Europa

Øst-Europa generelt var i vinden i løpet av første halvår – hele seks destinasjoner på topp 20-listen ligger i denne delen av Europa. Det er ikke unaturlig å anta at en svakere norsk krone har fått flere nordmenn til å satse på mer lommebokvennlige destinasjoner.

– Den høye dollarkursen kan være grunnen til at både Las Vegas og San Fransisco har falt ut fra listen. Istedenfor har den polske hovedstaden Warszawa kommet inn på 18. plass og ungarske Budapest på 19. plass. Mens latviske Riga har klatret én plass fra 16. til 15., har polske Krakow på 13. plass og tsjekkiske Praha på 14. plass beholdt plasseringene fra i fjor, utdyper Annand.

Norden går ikke ut på dato

Også nordiske hovedsteder holder fortsatt koken, med København på fjerdeplass og Stockholm på syvendeplass – akkurat som i løpet av første halvår av 2014. Thailands hovedstad Bangkok, derimot, lokker stadig flere soltørste nordmenn, og har på årets liste klatret hele fire plasser til 16. plass.

Januar–juni 2015 Januar–juni 2014
PlassByLandPlassBy Land
1LondonStorbritannia1LondonStorbritannia
2New YorkUSA2New YorkUSA
3BarcelonaSpania3BarcelonaSpania
4KøbenhavnDanmark4KøbenhavnDanmark
5BerlinTyskland5BerlinTyskland
6GdanskPolen6ParisFrankrike
7StockholmSverige7StockholmSverige
8ParisFrankrike8RomeItalia
9GøteborgSverige9GdanskPolen
10AmsterdamNederland10AmsterdamNederland
11RomaItalia11GøteborgSverige
12MallorcaSpania12MallorcaSpania
13KrakowPolen13KrakowPolen
14PrahaTsjekkia14PrahaTsjekkia
15RigaLatvia15Las VegasUSA
16BangkokThailand16RigaLatvia
17Gran CanariaSpania17NiceFrankrike
18WarszawaPolen18San FranciscoUSA
19BudapestUngarn19DublinIrland
20NiceFrankrike20BangkokThailand

Tabell. De mest populære destinasjonene for norske reisende i første halvår av 2015 versus første halvår av 2014

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS