- Det er ikke kjørt opp løyper på Valdresflya ennå, men her er det natursnø, og det er fine minusgrader både i helga og neste uke, så det er fullt mulig for skientusiaster å få seg en skitur, sier PR-strateg BjørnB Jacobsen, som selv testet ski og føre på flya på sist torsdag. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Beitostølen rigget og klar for ny stor skisesong

Beitostølen er i startgropa for ny stor skisesong. Noen har allerede prøvd skiene på Valdresflya, og denne uka åpnes også løypene på Beitostølen skistadion.

Publisert

Beitostølen, som ble utropt til «Norges beste destinasjon for langrenn» da langrennslandslaget hadde en kåring for noen år siden, befester sin sterke posisjon stadig vekk, ikke minst gjennom de årvisse sesongåpningene for langrennseliten, som teppelegger TV-sporten i NRK1 i tre hele dager, sendinger som tidvis også har gått på SVT i Sverige.

Nå er det duket for sesongåpning, både for Johaug og Høstflot Klæbo-divisjonen, men også for folk flest.

Alle typer løyper

Beitostølen er populær blant de store horder av mennesker som liker å gå bortover på ski, enten de jager av gårde som Høstflot Klæbo og Johaug, eller bare loffer av gårde i det 320 kilometer lange løypenettet.

Arbeidene med å fjerne det tykke flislaget på det enorme snøfjellet ved Beitostølen stadion, startet torsdag med store anleggsmaskiner og lastebiler. Tirsdag 29. oktoiber starter mannskapene å kjøre ut snøen i løypetraseen, og lørdag åpnes den fem kilometer lange løypa for publikum. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Der finner du løyer i alle typer terreng, enten du liker å gå korte løyper i skogsterreng, eller lengre turer i høyfjellet. Beitostølen ligger på 900 meters høyde, og på Valdresflya, knappe 15 minutters kjøring fra sentrum, får du skiturer på 1400 meter i spektakulære omgivelser.

Snøfjellet skal bli til løyper

I slutten av forrige uke startet anleggsarbeidene ved Beitostølen skistadion, der det enorme snøberget som er lagret over sommeren fra sist vinter, skal bli til skiløyper.

Beitostølen og Øystre Slidre Idrettslag er innovatører i Norge på snølagring, og dette er ekstremt viktig for å sikre premium løypekvalitet til sesongåpningen for langrennseliten, og vi snakker virkelig anleggsdrift i stort format, som man ser av bildene.

– Snøfjellet er enormt, og dette må til for å lage en bred og tykk nok trasé, slik at løypene er klare til sesongåpningen for Johaug, Høstflot Klæbo og hele langrennseliten, som står på startstreken på skistadion i fjellandsbyen når årets første store TV-sendte skirenn på NRK1 starter fredag 22. november, forteller PR-strateg Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, Han har PR-ansvaret for Beitostølen Resort, fyrtårnselskapet i fjellandsbyen med Radisson Blu Beitostølen, med Bergo Hotell og hytter og leiligheter; 2600 kommersielle senger alt i alt i sitt system.

Løypene åpnes lørdag

– Anleggsarbeidene på skistadion i dag og de første par dagene handler om å kjøre bort det tykke flislaget som snøen er lagret under, og så starter de utkjøringen av snøen i løypetraseen tirsdag 29. oktober. Førstkommende lørdag åpner den fem kilometer lange løypetraseen for publikum, som kan trene eller bare gå seg en skitur i løypene. Det koster 75 kroner dagen å bruke løypene, og skal du gå mange dager kan det lønne seg å kjøpe sesongkort til 500 kroner, sier Jacobsen.

– På Valdresflya er det natursnø. Det har imidlertid regnet natt til i dag, men også snødd litt på morrakvisten, så selv om det ikke blir kjørt opp løyper på Flya denne helga, er det mulig å få seg en skitur, sier Bjørn B Jacobsen, som selv var på ski på flya sist torsdag.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS