Sulitjelma Fjellandsby

Siste: Bransjenytt fra nord

Sulitjelma Fjellandsby, som skal stå ferdig i 2009 skal bestå av rundt 200 fritidsleiligheter i forskjellige størrelser, med omkringliggende alpinanlegg. På lengre sikt er det også planlagt anlegg for langrenn og skiskyting.

Publisert

Den Glade Dame heter et nytt spisested i Sandnessjøen. Det er Sigrun Torrissen som står bak nyskapningen. Den Glade Dame holder til rett overfor Rica Hotel i Sandnessjøen. Her har Torrissen innredet et spennende og intimt spisested med plass til rundt 40 personer.

Narvikgården får overta Narvik kommunes andel av Parkhallene for en krone. Nå er et nytt og stort hotell i byen i sikte, sannsynligvis i Rica-regi. At kommunen lar sin del av bygningskomplekset, som omfatter parkeringsdelen av Parkhallene gå så billig, handler om å legge grunnen for å få realisert hotellplaner i sentrum

Lofotlam BA er vinner av Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2007. Bevisst satsing på kvalitet og bygging av merkevaren gjør Lofotlam BA til en vinner.

Juryen sier i sin vurdering at Lofotlam representerer en vellykket, produsenteid kvalitets- og merkevaresatsing. Kvalitetskriteriene er strenge og det er bare lam av beste kvalitet som kan selges som Lofotlam. Derfor makter Lofotlam å hente betydelig merverdi fra markedet.

Lofotlam arbeider med å oppnå beskyttet betegnelse. Juryen påpeker også at virksomheten er positiv for miljøet, fordi den bidrar til å opprettholde saueholdet og bevare kulturlandskapet.

Vinneren av prisen får 200 000 kroner og et diplom.

Sortland Hotel satset på en noe annerledes markedsføring da Lofast åpnet i begynnelsen av desember. Hotelleiere Harald Mikal Jacobsen lokker nemlig med gratis ferjebillett.

Jacobsen mener Vesterålen må satse på å markedsføre ruta Lofoten-Vesterålen via Lofast ene veien, og Melbu-ferga andre veien. Det gjelder både turister, lofotinger og andre fastboende.

- Folk liker ikke å kjøre den samme veien fram og tilbake. Dette er også et lite bidrag fra vår side for å opprettholde trafikken på ferga. Mange ønsker nok å prøve Lofast når den åpner, men jeg tror mange vil vende tilbake til ferga også, sier Jacobsen.

Smutthullet kafé og pub i Torsken starter opp igjen. Kaféen og puben ble i 2003 totalskadet i en brann. En periode var det uklart om eier Inge Eide ønsket å satse videre på stedet. Men nå er Smutthullet gjenoppbygget, og skal fortsatt drives som kafé og pub på samme måte som tidligere.

Powered by Labrador CMS