Design_Gyldenl_Frokostbar

Designhotell: Rene linjer hos Gyldenløve

Rommene er utformet med tanke på at det skal være lyst, luftig, enkelt og innbydende for hotellgjesten.

Publisert

Thon Gyldenløve Hotell i Bogstadveien på Majorstua i Oslo fremstår i ny, frisk og moderne drakt denne vinteren. Designhotellet kan by på spesialdesignede romløsninger som ikke finnes på noe annet hotell i Norge. Ny teknologi er tatt i bruk på de fleste områder.

- Vi har studert trendene verden over, og er blitt et urbant hotell som skiller seg ut fra mengden. Midt i den trendy handlegaten Bogstadveien mener vi at vi har gjort dette på riktig plass, sier hotelldirektør Lena M. Fredriksen.

Spesiell baderomsløsning

Den nye baderomsløsningen er kanskje det mest banebrytende. Med vask ute i det lyse oppholdsrommet og gjennomsiktig speil mellom vasken og det oppussede baderommet, blir løsningen av det originale slaget. Og romfølelsen større.

- I stedet for å dytte alt inn på et lite bad har vi sett på andre løsninger, og valgte denne der vasken er integrert i hovedrommet. Tilbakemeldingene vi har fått så langt, er positive. Gjestene opplever at de har god plass og godt lys ute i rommet, sier hun.

- Det er gjestene som bruker rommene som ofte har svaret på hvordan et rom bør være utformet. Vi har derfor spurt våre faste gjester om hvordan de ønsker seg et rom, og flere av dem har også fått bo på noen "prøverom" før vi bestemte oss for en endelig løsning, forklarer hotelldirektør Lena M. Fredriksen.

- Vi har prioritert det vi tror er viktig. God seng og TV er noe av det våre gjester ønsket seg aller mest. Vi kan jo ikke lage et designhotell uten en smal flat-TV, sier hun smilende. Et stort 26 tommers fjernsyn tar lite plass der det henger midt på veggen foran den innbydende senga.

Sengene

Sengene er et kapittel for seg. Hotelledelsen har tatt hensyn til at det er der gjesten tilbringer mest tid når de er på besøk.

- Etter ønske fra kundene har vi laget 140 centimeter brede senger i alle enkeltrom (90 centimeter tidligere). Samtidig har vi vektlagt å bruke madrasser av svært god kvalitet. Gjestene skal føle velvære når de sover hos oss, sier hun.

Sengetrekket nederst i beinenden på senga er mørkbrunt og glatt.

- Trekket myker opp det lyse rommet, men det er i første rekke praktiske årsaker til at vi har dette i sengene. Vi ønsker å beskytte sengetrekket, sier Fredriksen.

Når gjesten ankommer rommet, legges ofte kofferten på senga, mange setter seg ned på senga, og en del gjester, spesielt utenlandske, hiver seg nedpå med skoene på.

Lys og skrivebord

Alle møblene og lysarmaturene er spesialdesignet for Hotell Gyldenløve av arkitekt Lars Helling.

- Han har fått fritt spillerom. Vi ønsket en helhetlig stil, påpeker Fredriksen.

Det lagt vekt på god nok skrivebordsplass. Flesteparten av gjestene har med seg sin bærbare PC og trenger arbeidsplass. I enkelte av rommene er også skrivebordet plassert på en original måte, i beinenden av sengene.

- Vi har dessuten bygd inn en kontakt i toppen av skrivebordet slik at PC-en enkelt kan kobles til strøm, sier hun. Integrert i skrivebordet er også det nye minibarsystemet The O-system (omtalt i forrige nummer) fra Oppie Design AS installert.

Lyssetting

Også lyssettingen er spesiell. Ved sengene er det tatt i bruk ny teknologi i form av ledlys som gir godt leselys. Lampen ikke blir glohet.

Det er lagt vekt på at all belysning skal være både praktisk og estetisk. Det skal passe inn i rommet. De spesielle hjørnelysene med eget leselys har samme vinkelform som stoler, bord og vask. Rette vinkler går for øvrig igjen.

Ellers er skapdørene en saga blott på Hotell Gyldenløve.

- Har vi egentlig behov for skapdører på et hotellrom? undrer Fredriksen, og forklarer:

- De aller fleste som overnatter henger opp bare noen få plagg. Resten blir liggende i kofferten. Ved å ha åpne løsninger i skapene føles plassen større og løsningen blir etter min mening mer praktisk. Inne i skapet er det også integrert en strykebrett, som enkelt kan dras ut fra den åpne skapløsningen.

Frokostsalen

Frokostsalen på hotellet sto tidlig ferdig. Den kan minne om en urban kafé - med lyse og friske farger. Det mest spesielle er den trendy "barløsningen" ut mot gaten.

- Mange reiser alene, og for dem er det lettere å sette seg til her til frokost. Du sitter høyt og komfortabelt og kan nyte frokosten mens du ser på livet i gata under deg, sier Lena Fredriksen.

Også i frokostsalen er det vektlagt åpne løsninger. Fra spisesalen kan du se rett inn på dem som lager maten.

- Det gir tillit, mener hotelldirektøren.

Enkel rengjøring

Det meste du finner på rommene er fast. "Løse" deler som du tidligere har funnet på et hotellrom, er fjernet. Greit for gjestene - og fremfor alt, greit for rengjøringspersonalet!

Det er blant annet bygd tett sokkel under alle sengene. I en del av rommene er hjørnestolene bygd i ett med senga - med tett sokkel.

- Det er få ting å flytte på når det skal vaskes. Alt henger sammen. Det er ingen ledninger å løfte vekk. Det gjør jobben enklere for dem som skal vaske. Vi har allerede fått tilbakemeldinger på at jobben gjøres på vesentlig kortere tid enn tidligere, påpeker hotelldirektør Fredriksen.

Powered by Labrador CMS