Sanserom_amaryllis

Et rom for alle sanser

Lefsebaking, kokkekamp, vinsmaking eller smykkelaging? Sanserommet til Rica Hotell på Hamar innbyr til å ta i bruk alle våre sanser.

Publisert

­

- Tanken var å skape noe som kunne gi spennende aktiviteter for gjester på hotellet, så de slipper å kjøre flere timer for å oppleve noe utenom det vanlige. Sanserommet er lagt til rette for alle mulige aktiviteter, men med basis for matkurs, forteller driftsdirektør Guri Sjetne.

Det begynte med at driftsdirektør og salgssjef/initiativtaker Ida Kornberg ønsket å få hotellet sterkere inn i regionens konkurranse om gjestene. De ble rådet å satse på noe de var gode på, for eksempel mat. I den forbindelse kom ideen om et sanserom opp.

Rommet gir mulighet for alt fra konjakkurs, ostekurs, smykkekurs, tapaskurs, akevittforedrag, indisk matkurs, vinkurs, blomsterkurs, kokkekamp til lefsekurs. Det er egentlig bare fantasien som setter begrensningen.

- Rommet er tilgjengelig både for firmaer og privatpersoner og er også godt egnet for vennekvelder, utdrikkingslag og bursdagsfeiringer, forteller Sjetne.

Sterke, men ikke skrikende farger møter oss når døra inn til sanserommet åpnes. Fire bord med høye stoler er i sentrum av rommet. En lang kjøkkenbenk med fire stekeovner er plassert nederst. Rommet har også datatilgang og projektorutstyr.

Flerbruksbord og temahyller Guri Sjetne forteller de helt bevisst har laget bordene med litt høyde, sånn at de kan være flerbruksbord.

- Bordene er ypperlige både til praktiske kurs og til servering. Rommet har formet seg etter hvert som vi jobbet. Vi laget blant annet bordene selv fordi vi hadde spesifikke ønsker på hvordan vi ville ha dem.

På veggene er det flere knallrøde hyller, som Guri forteller er temahyller.

- Hyllene er ment å speile aktiviteten som foregår i rommet. Ved et indisk matkurs er saker fra Østen en god idé å ha på hyllene, under lefsebaking kan poteter bli utstilt.

Veggene er hvite med et innslag av striper i grønt, lilla, gult og rødt. Flisene på gulvet har en nøytral terrakottafarge Bordene er av eik. I enden av rommet innbyr en knallrød sofa til en hvilestund.

Guri forteller at hotellet har gjort det meste av arbeidet på dugnad, bortsett fra det elektriske og gulvleggingen. De har brukt reklamebyrået Bast i Oslo for å finne ut hva slags farger som ville egne seg i rommet.

- Vi ønsket ikke et helt hvitt rom. Vi ønsket et spenstig rom samtidig som eikebordene toner det hele ned. Det var også viktig at golvet ikke skulle ta over rommet. Jeg synes det har blitt sprekt og appetittvennlig, sier Sjetne.

Nærmere maten

Mat er in, og ved å ha et sanserom med kjøkken å tilby, kan deltakerne være med å lage maten, eller bare se på om de velger det.

- Det gir personene et tettere forhold til det de spiser. Vi har også hele tiden ekspertisen tilgjengelig, hvis deltakerne har behov for veiledning. Det som er viktig er prosessen bak det de skaper, sier en engasjert hotellsjef.

Hun forteller at hovedkontoret til Rica Hotell har vært viktige støttespillere for dem.

- De utfordret oss til å komme opp med et konsept som fenget, og er veldig fornøyd med resultatet, fastslår Sjetne.

Sanserommet ligger vis-à-vis kjøkkenet til hotellet og er også tilknyttet et annet rom, som gir mulighet for flere personer og eventuelt dans. Med stoler er det plass til 40 personer. Ved bruk av rommet ved siden av, kan 70 personer delta.

Ønskeliste

Ut ifra kundenes ønsker, sett i forhold til tema og budsjett, vil hotellet organisere arrangementet og leie inn personer til å holde kurs eller foredrag.

- Det kan være alt fra landskjente kokker til lokale aktører. Vi har allerede knyttet til oss en lokal lefsebaker og smykkemaker. Vi vil ikke ha nest best - vi vil ha de beste folkene til å være kursledere, sier Guri.

Hemmelig Rommets bruksmuligheter var en hemmelighet helt frem til åpningen. Det var et bevisst valg fra hotellet sin side.

- Vi ønsket å holde spenningen ved like, og det var verdt det. Reklamen for rommet ble sendt ut etter åpningen og responsen har vært meget god. Hittil har det blitt avholdt lefsekurs, akevittforedrag og tapaskurs. Det er allerede booket flere arrangementer utover året.

- Det viktigste for oss er å ha god kvalitet på det vi tilbyr, og vi har selv prøvd mulighetene rommet gir. Vi ønsker ikke å sette noen begrensninger for hvordan rommet kan brukes, og tar imot alle gode ideer med takk, avslutter Guri Sjetne.

Powered by Labrador CMS