Thon hotels

Thon Miljøfyrtårn

Thon Hotels har bestemt at alle hoteller i kjeden skal Miljøfyrtårn-sertifiseres innen utgangen av 2008.

Publisert

Thon Hotel Europa og Thon Hotel Spectrum føyer seg inn i en stadig voksende rekke av Miljøfyrtårn-sertifiserte Thon-hotell.

- Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder og vi har et ansvar for å bidra til et bedre miljø. Vi har ca. 2 mill gjestedøgn i løpet av et år og ved å legge til rette for miljøvennlig forbruk, redusere avfallsmengder og spare energi gjør vi en betydelig miljøinnsats, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Søkelys på miljø

- Miljøfyrtårn er en offentlig godkjent 3-parts sertifisering og vi ser på dette som et bevis på at vi har satt vårt miljøarbeid i system og at vårt fokus på HMS er viktig og riktig, sier Merete Alfstad, HMS-leder hos Thon Hotels.

Når et hotell Miljøfyrtårn-sertifiseres innebærer det mange konkrete miljøtiltak: Reduksjon av avfall og miljøvennlig avfallshåndtering, innkjøpsfokus på miljøvennlige produkter, fokus på tiltak for bedre arbeidsmiljø og tilbud av økologisk mat.

Miljøfyrtårn-hotell

I dag er disse hotellene Miljøfyrtårn-sertifisert: Thon Hotel Bergen Airport, Thon Hotel Bergen Brygge, Thon Hotel Bristol Bergen, Thon Hotel Europa, Thon Hotel Høyers, Thon Hotel Opera, Thon Hotel Oslofjord, Thon Hotel Rosenkrantz, Thon Hotel Spectrum, Thon Hotel Stefan, Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Wergeland.

I tillegg har Olav Thon Gruppen, som Thon Hotels er en del av, satt i gang et omfattende energisparingsprosjekt i regi av Enova. Dette har hittil resultert i en årlig besparelse på 26,4 GWh og dette tilsvarer en kostnadsbesparelse på over 20 millioner kroner, melder Thon Hotels i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS