Torstein Sperre1

Torstein Sperre Årets Sjømatkokk

Torstein Sperre ble lørdag kåret til Årets Sjømatkokk under Sjømat for alle i Bergen.

Publisert

Sperre (28) jobber til daglig som kokk på Neptun Restauranter AS i Bergen.

- Det er helt fantastisk å vinne en slik pris som dette, sa Torstein Sperre da han mottok prisen.

Med utgangspunkt i råvarer som lysing, makrell og ishavsrøye laget han tre retter som førte han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse.

Anerkjennelse

- Dette gir anerkjennelse og kan brukes også i markedsføringen av vår bedrift, sa Sperre. Neptun Restauranter AS er kjent for sin satsing på sjømat og ble nylig også sertifisert som en Smak av Kysten-bedrift.

- Det var gode prestasjoner selv om nivået kunne variere fra rett til rett, sa hoveddommer Harald Berger fra Gastronomisk Institutt i Oslo.

Uventede råvarer

På andre og tredje plass kom henholdsvis Thomas Madsen(31) fra Clarion Hotell Admiral i Bergen og Morten Andersen (27) fra Henningsvær Bryggehotell i Henningsvær. Begge har deltatt i kokkekonkurranser både regionalt og nasjonalt.

Konkurransen var krevende med litt uventede råvarer. Den ble arrangert etter mystery basket-prinsippet der deltakerne ikke skal sende inn menyer på forhånd. Dette stiller ekstra store krav til utøverne.

I Bergen

Den nasjonale kokkekonkurransen Årets Sjømatkokk arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under publikumsarrangementet Sjømat for alle på Akvariet i Bergen i helgen.

I juryen satt foruten hoveddommeren Harald Berger også Eva Danielsen fra Bergenkokkenes Mesterlaug, Terje Moen fra Norges Kokkemesteres Landsforening og Christine Skorpen fra Bergenkokkenes Mesterlaug.

Powered by Labrador CMS