scandic_logo

Scandic vant stor miljøpris

Scandic vant stor miljøpris på designmessen Sleep i London. Årets miljøpris, The Sustainability Award, ble 14. november tildelt Scandic for kjedens betydelige innsats innen miljø og bærekraft. 

Publisert

For femte år på rad er the European Hotel Design Awards delt ut ved hotell­designmessen Sleep i London.

På den europeiske hotelldesignmessen i London samles årlig hotelleiere, interiør­arkitekter, byggentreprenører og andre som jobber i hotellindustrien.

Et titall priser ble i går delt ut for å premiere bedrifter som utmerker seg innen for eksempel arkitektur, teknologi, innovasjon og miljø. Scandics bærekraftdirektør, Jan Peter Bergkvist, var til stede for å ta imot den prestisjetunge miljøprisen The Sustainability Award.

- Viktig og morsomt

- Scandic har fokusert skarpt på miljøet de siste ti årene, og ambisjonen har hele tiden vært at flere bransjeaktører skal følge oss, slik at hotellindustrien som helhet blir ledende på miljøområdet. Derfor føles det viktig, og natur­ligvis veldig morsomt, at miljø- og bærekraftarbeidet vårt anerkjennes på en messe som i bransjen er såpass velrenommert som Sleep, uttaler Jan Peter Bergkvist i en pressemelding

Mindre karbondioksid

De siste ti årenes miljøarbeid, som også innebærer arbeid med å effektivisere res­surs­bruken på en rekke områder, har gitt resultater hos Scandic.

Mellom 1996 og 2006 reduserte hotellkjeden sine fossile karbondioksidutslipp med 30 prosent. Hver gjest som i dag bor en natt på Scandic, slipper ut 1,5 kg mindre CO², bruker 35 liter mindre vann og etterlater seg en kg mindre usortert avfall enn for ti år siden.

Scandic Anglais

Et av hotellene som juryen vurderte når Scandic ble kåret til vinner, var Scandic Anglais i Stockholm, som etter en omfattende renovering i 2006 er blitt et av kjedens flaggskip.

Renoveringsarbeidet fulgte Scandics standard for økologisk bærekraftig hotelldesign grundig. Standarden garanterer at bygging og renovering innen Scandic forårsaker minst mulig miljøpåvirkning.

Powered by Labrador CMS