Opera Oslo1

Det hvite gull på plass i Operaen

Restauranthuset Operaen har i disse dager fått sitt nye Operaservise levert av Porsgrunds Porselænsfabrik. Det fullverdige serviset består av 21 deler og er i sin helhet designet av Johan Verde, spesielt for restaurantene i Den Norske Opera.  

Publisert

Etter åtte intense måneder kan fabrikken endelig glede seg over at serviset er levert.

Opera Verde vil kun finnes på Restauranthuset Operaen, men blir senere i år også frigjort for både Horeca- og konsumentmarkedet.

Betyr mye

- Å få levere porselen til den nye operaen i Bjørvika betyr svært mye for Porsgrunds Porselænsfabrik. Vi er stolte og glade for at prosjektet er fullført, ikke minst fordi vi har klart å utvikle et helt servise på svært kort tid, sier administrerende direktør Bjørn Moi hos Porsgrunds Porselænsfabrik i en pressemelding.

Porsgrund er, ifølge direktøren, ydmyke og takknemlige for den tilliten Fursetgruppen viste fabrikken da Porsgrund ble valgt som ny leverandør og samarbeidspartner på et så stort og prestisjefylt prosjekt.

Inspirasjonen

- Lydbølgene har en ladet energi som har inspirert meg i arbeidet med Opera Verde, eller Operaserviset. Som i musikken danner de ulike frekvensene eller i mitt tilfelle de ulike delene i serviset ulike klangbunner som setter temperaturen på selve måltidet, sier designer Johan Verde.

- Hvit er gjennomgangstemaet både for operaen og de ulike serveringsstedene. Ingen ting er derfor mer passende enn det hvite gull fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Skråplanene og de skarpe vinklene er også gjenkjennelig i serviset, men oversatt til et formspråk som porselenet forstår og lar seg bearbeide i, avslutter Johan Verde.

Fornøyd

Anna Kristiansen og Tor Lundsholt, daglige ledere på Restauranthuset Operaen, er fornøyd med serviset så langt, og de understreker at de er svært positive til serviset Porsgrunds Porselænsfabrik har levert. Begge synes også at det har vært en spennende prosess fra start til full levering, en prosess som de tidligere ikke har vært delaktig i.

Operaserviset stilles ut i sin helhet i Operabutikken når den åpner søndag 13. april.

Powered by Labrador CMS