Culinor nett
Culinor nett

Vaasan & Vaasan-konsernet har kjøpt Culinor AS

Det finske konsernet Vaasan & Vaasan har kjøpt opp Culinor AS, ledende leverandør av halvstekte bakervarer i Norge. Oppkjøpsavtalen ble undertegnet 18. april 2008. Avtalen er underlagt godkjenning fra det norske konkurransetilsynet. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre transaksjonsprisen.

Publisert

Vaasan & Vaasan-konsernet kjøpte aksjene av den franske majoritetsaksjeeieren Neuhauser-konsernet, som er den ledende produsenten av halvstekte bakervarer i Europa, og av ledelsen i Culinor AS.

Vaasan & Vaasan-konsernet styrker dermed sin stilling som sentral aktør på det nordiske markedet for halvstekte bakervarer.

Horeca-segmentet

Culinor AS opererer innenfor hotell-, restaurant- og kafésegmentet på det norske markedet for halvstekte bakervarer. Selskapet er den nest største aktøren i dette segmentet med en markedsandel på drøye 19 prosent.

I 2007 hadde selskapet en omsetning på 118,8 millioner kroner og et personale bestående av 17 medarbeidere.

Styrket markedsposisjon

- Oppkjøpet innebærer at Culinor AS kan styrke sin markedsposisjon gjennom Vaasan & Vaasan-konsernets Bonjour-merke og brede spekter av andre produkter. Som del av Vaasan & Vaasan-konsernet kan Culinors landsomfattende salgsapparat by kundene et bredere og bedre produktsortiment og en bedre og mer personlig tilpasset service, uttaler Ernst R. Bjaarstad, administrerende direktør i Culinor AS.

100 millioner euro i fjor

Oppkjøpet innebærer at Vaasan & Vaasan-konsernet får en enda sterkere markedsposisjon i det nordiske markedet for halvstekte bakervarer. Vaasan & Vaasan-konsernets avdeling for halvstekte bakervarer omfatter Nordic Bake Off AB i Sverige, som har egne produksjonsanlegg i Fagersta og Gotland, og Vaasan & Vaasan Oy Joutseno, som har produksjonsanlegg for halvstekte bakervarer i Finland. I 2007 var konsernets omsetning innenfor dette segmentet cirka 100 millioner euro fordelt på 380 medarbeidere.

- Markedet for halvstekte bakervarer i Norge forventes å opprettholde den sterke veksten, og oppkjøpet gir oss en ypperlig mulighet til å videreutvikle denne virksomheten og styrke markedsposisjonen i Norge og andre land i Norden, sier Matti Lappalainen, konsernsjef i Vaasan & Vaasan-konsernet.

Fakta Vaasan & Vaasan-konsernet: * Vaasan & Vaasan-konsernet er det ledende bakeriselskapet i Finland og de baltiske landene og den nest største aktøren innenfor halvstekte produkter i Norden. Vaasan & Vaasan er også den nest største knekkebrødprodusenten i verden.

* Konsernet består av Vaasan & Vaasan Oy i Finland, A/S Leibur i Estland, A/S Hanzas Maiznicas i Latvia, UAB Vilniaus Duona i Litauen og Nordic Bake Off AB i Sverige. Hvert av de baltiske datterselskapene er markedsleder i sitt land, mens Nordic Bake Off AB er den nest største produsenten av halvstekte produkter i Sverige.

* I 2007 hadde konsernet en omsetning på drøye 363 millioner euro fordelt på omtrent 3300 medarbeidere.

Webside: www.vaasan.com

Powered by Labrador CMS