Marche Rygge Vest
Marche Rygge Vest

Nye Marché-restauranter

Marché Restaurants Norge AS skal i løpet av de neste tre årene omprofilere samtlige 12 By The Way-restauranter i Norge. Det vil koste om lag 50 millioner kroner.  

Publisert

Marche Rygge Vest og Øst var den andre og tredje By The Way-restauranten som ble omprofilert Marché i Norge. Det skjedde i midten av februar.

Først ute var Marché Grelland, Holmestrand ved Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold, som ble åpnet i juli i fjor.

Alle innen 2010

- I løpet av året vil By The Way-restaurantene på Lillehammer omprofileres og Lier Nord, som brant ned i januar 2007, skal bygges opp som Marché-restaurant. I tillegg skal Lier Sør bygges som en Marché, og den skal stå ferdig ved årsskiftet 2008/2009. I løpet av 2009 og 2010 følger de andre (Kløfta, Espa, Holms i Larvik, Nes i Ådal, Solli i Sarpsborg kommune og Vestby i Akershus) etter, opplyser Mats Johansson, direktør for Marché i Norge.

Økt omsetning

Når det gjelder F&B er Marché Holmestrand den største med en omsetning på rundt 20 millioner kroner, fulgt av Kløfta med 15 millioner og Lier Sør med 12 millioner.

Av de to nye Marché-restaurantene ved siden av E6 på Storebaug sør for Moss, omsetter Rygge Vest også for om lag 20 millioner, inkludert hotellet, som har en omsetningen på rundt åtte millioner kroner.

Totalt har Marché i Norge et budsjett på 135 millioner kroner i 2008.

- Vi opplevde en omsetningsøkning på 15 prosent i hele fjor, og ser at trenden fortsetter. I januar hadde vi en økning med 18 prosent Det er vi veldig fornøyd med, sier Johansson.

Ferske råvarer

- Marché Restaurants internasjonale suksess er basert på tilbereding av ferske råvarer foran gjesten. Marché konseptet høster mange lovord for sitt fokus på kvalitet og ferskhet og dette håper vi at våre norske gjester også skal oppleve, sier Mats Johansson.

- Marché betyr handletorg. Forskjellige bønder kommer med sine varer, og man og plukker noe her og noe der. Utvalget endrer seg etter sesongen, og det blir på samme måte her hos oss. På Marché serverer vi alltid kjøtt, fugl eller fisk, deretter velger man selv grønnsaker, salater og annet tilbehør etter ønske og pris, akkurat som på handletorget.

Om Marché

Marché International Ltd, eiet av Møvenpick Holding Ltd. i Sveits, overtok den operative driften av By the Way AS's 12 familierestauranter og tre moteller i Norge under navnet Marché Restaurants Norge AS i september 2006.

Det finnes i dag 102 Marché-restauranter ved jernbanestasjoner, motorveier og flyplasser i Sveits, Tyskland, Østerrike og Slovenia, Singapore, Korea og Malaysia, og nå altså i Norge.

Les mer om Marché i Norge i det neste nummeret av Horeca, som har utgivelse 10. mars.

Powered by Labrador CMS