Hotel Alexandra Loen
Hotel Alexandra Loen

Gode tider for reiselivet på Vestlandet

Det er gode tider for reiselivsbedriftene i Sogn og Fjordane og Hordaland. Hotellene melder at antall overnattinger har økt vesentlig 2006 til 2007, og alt tyder på at 2008 skal bli enda bedre.

Publisert

Næringsbarometeret i Sogn og Fjordane og Hordaland har lagt fram en bedriftsundersøkelse der 13 hotell i fylket har svart, melder NRK.

Yrkestrafikk øker

Hotellene opplyser at det gode tidene kommer av høy aktivitet i næringslivet og en god turistsesong. Størst var økningen i yrkestrafikken, med hele 25 prosent. Overnattinger i forbindelse med kurs og konferanser økte med 2,6 prosent. Turisttrafikken har derimot flatet ut etter en kraftig vekst i 2006.

Det var færre tyskere, briter og franskmenn som overnattet på hotellene. Til gjengjeld var det flere spanske og nederlandske gjester enn før.

Flåm fjerde størst

Men for cruisetrafikken ble 2007 et godt år. Flåm ble den fjerde største cruisehavnen i Norge målt i antall passasjerer. I 2007 var det 128 stopp og 120 000 passasjerer i Flåm. Dette er litt færre stopp enn året før, men større båter gjør at passasjertallet likevel økte.

Også i Nordfjord kom det mange cruiseturister. Nærmere 50 000 passasjerer var innom i 2007.

Mange ledige stillinger

I Sogn og Fjordane er det 3400 ansatte i reiselivsnæringen, av dem er om lag 1600 i hotell- og restaurantbransjen.

Det er ventet at veksten vil føre til at det er behov for vel 100 nye ansatte i næringen i Sogn og Fjordane.

Powered by Labrador CMS