Union Øye - nett2

Hotel Union Øye skal selges

Per Ola Ratvik fra Ålesund har bestemt seg for å selge ærverdige Hotel Union Øye på Sunnmøre, et av landets flotteste hotell-klenodier. Hotellets nye eier er event- og reiselivsselskapet 62° Nord. Selskapet overtar 1. januar.  

Publisert

Men Ratvik er ikke helt ute. Ifølge avtalen blir han værende på hotellet i minst tre år til.

Hotellet skal ikke bare skifte eier, det skal også bygges ut etter gamle originaltegninger.

Ratvik overtok det den gang falleferdige hotellet i 1989, og har brukt mye tid, krefter, energi og midler på å renovere det ærverdige hotellet. Da Horeca gjestet stedet i fjor sommer fremsto det som meget særegent, velholdt og spesielt

Hotellet i sveitserstil er 117 år gammelt.

Gammelt trehotell med celebre gjester

Få av våre gamle trehoteller har mer sjel enn sveitserstilhotellet Union Øye på Sunnmøre. Her har det overnattet og bodd konger og dronninger, keisere, diktere, komponister, polfarere, tindebestigere og statsmenn. Mange av dem har fått rommene oppkalt etter seg.

- Etter 20 år med restaurering er vi kommet til at tiden er inne for å selge til krefter som har ressurser og ønske til å videreutvikle hotellet i sin tidsriktige ånd, sier Ratvik til VG Nett. - Jeg er en gründertype som liker å skape ting. Når Union Øye nå mer er inne i en driftsfase, og dessuten står foran en påkrevd utbygging, er det riktig å overlate stafettpinnen til andre, sier det skapende mennesket fra Ålesund, sier han videre. Hemmelig salgssum Salgssummen er hemmelig, men Ratvik forsikrer at de aldri ville solgt om de ikke var 100 prosent trygge på at de nye eierne - event- og reiselivsselskapet 62° Nord og Knut Flakk i Ålesund - vil drifte Union Øye videre i den historiske ånd det fortjener.Som medlem av De Historiske Hoteller er vertskapsrollen og hotellets sjel avgjørende viktig. Også mytene rundt Union Øye skal leve videre i nye 100 år. Kort sesong- Hotellet går veldig bra, selv om sesongen er kort. Og jeg vet at folkene bak 62° Nord har langsiktige vyer og visjoner som vil gjøre Union Øye enda mer

tilgjengelig, kanskje til og med helårsdrift, sier Per Ola Ratvik til VG Nett. I dag er Hotel Union Øye et sesonghotell, åpent kun i sommerhalvåret.

I dragestilHotellet skal nå bygges ut, og de nye eierne søker nå etter gamle originaltegninger som de vet finnes, og som viser at Union Øye opprinnelig var planlagt større enn det ble.

Disse tegningene skal brukes til å skape et tilbygg i samme flotte dragestil. I tillegg har man tanker om å anlegge en stor engelsk hage på et jorde ved siden av hotellet.

Tre år til

- Vi har en arv å forvalte, og det ansvaret tar vi på alvor, sier Ratvik, som ifølge avtalen blir værende på hotellet i Norangsfjorden i alle fall i tre år til. Hovedansvaret hans blir nettopp å holde to hender på rattet i utbyggingsfasen, skriver VG Nett.

Powered by Labrador CMS