Gastronomisk Instittutt logo

Jobbes på spreng for GI i Rogaland

Det jobbes på spreng i Rogaland for å etablere et nytt selskap som skal jobbe frem et selskap som skal sørge for at Måltidets Hus får den kompetansen som Gastronomisk Institutt har representert.

Publisert

Les også: GI konkurs - vokste for raskt

Rogaland fylkeskommune med fylkesordfører Tom Tvedt i spissen forsøker nå å sikre at instituttets fagfolk og kompetanse ikke forsvinner med selskapet.

- Dette fylket har to bein å stå på: Det ene er olje. Det andre er mat. Og Gastronomisk Institutt var bygd opp over lang tid som et nasjonalt senter. At selskapet nå er konkurs, er ikke bra i det hele tatt, sier Tom Tvedt til dinmat.no

- Nå må vi brette opp ermene. Det er opplagt behov for GI som mellomledd mellom produsenter og sluttbruker av råvarene. Men kanskje bør det gjenoppstå på en annen måte, sier Charles Tjessem, som ledet instituttet i fem år.

Matsentrum

"

- Mange har kjent til at GI slet økonomisk. Men konkursen kom som en nyhet, sier også Stavangers ordfører, Leif Johan Sevland.

Han beskriver GI som en «spydspiss i det matindustrielle miljøet i regionen» og «et veldig samlingspunkt» som har profilert seg nasjonalt og internasjonalt.

- Det er veldig synd at det gikk så langt, sier kokk og tidligere Bocuse d'Or-vinner Charles Tjessem. Han ledet GI i fem år og eier og driver i dag restauranten Charles & De i Sandnes.

Oslo-etableringen kostet

Men konkursen kommer ikke overraskende på Tjessem.

- Du skal ha ganske bra inntekter for å lønne toppkokker. Det må også ha kostet mye å etablere seg i Oslo, og med store kostnader må man ha en heftig omsetning. Dette er tragisk, sier Tjessem.

Redningsaksjon

- Jeg håper at det finnes kreative mennesker her som ser hvordan man kan få dette til å svinge igjen. Verdiene ligger i navnet, og i de ansatte. Det ville være svært trist om dette forsvant ut av Rogaland. Hele Norge vil merke det hvis ingen tar GIs arv videre, mener Dag Terje Klarp Solvang, som ledet GI instituttet i flere år helt fram til for en måned siden.

- Et kompetansemiljø i Europa-toppen forsvinner. GI er de 29 ansatte, som er attraktive og vil gå til andre jobber. Men samlet utgjør de et unikt miljø som fortsatt er tilgjengelig. Noen bør tenke og handle raskt, sier Solvang til dinmat.no.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS