KSL-kravene tillater ikke GMO

KSL-kravene gir overhodet ikke rom for bruk av genmodifisert plantemateriale i produksjonen på norske gårdsbruk. Det sier KSL-ansvarlig Henrik Solbu i KSL Matmerk i en kommentar til forslaget fra Direktoratet for naturforvaltning (DN) om å tillate import av genmodifisert mais til Norge.  

Publisert

-Ifølge Solbu vil heller ikke de kommende reviderte KSL-kravene tillate GMO.KSL (Kvalitetssystem i landbruket) er et felles kvalitetssystem for produksjonen på norske gårdsbruk. Matindustriens krav om kvalitetssystem på norske gårder gjør KSL til et viktig og sentralt system i norsk matproduksjon og i profileringen av norsk matkvalitet.

I dagens KSL-krav heter det at det ikke skal benyttes genmodifisert fôr i husdyrproduksjon. Heller ikke når det gjelder planteproduksjon - som dyrking av korn, fôr, grønnsaker - er det tillatt å bruke genmodifisert plantemateriale.

Revidering

KSL Matmerk arbeidet nå med en revidering av de eksisterende KSL-kravene. Men også i dette kravarbeidet - der bøndene også er representert - er det ventet et nei til bruk av genmodifisert materiale.- Dagens GMO-krav vil med svært stor sannsynlighet også vil bli videreført i de nye reviderte KSL-kravene. Dette er et arbeid vi er i gang med nå, og forslaget fra Direktoratet for naturforvaltning om å tillate import av genmodifisert mais aktualiserer dette kravet, sier Henrik Solbu i KSL Matmerk.

KSL Matmerk

Powered by Labrador CMS