Celine Thomessen engler nett

Overnatting blant engler

Det vrimler av store og små engler i ganger og på rom. Når du kommer inn hovedinngangen blir du møtt av to store englevinger. Du kan ikke annet enn å få fred i sinnet når du overnatter på Englegaard, en liten flik av himmelen, som innehaveren Céline Thomessen selv betegner det.

Publisert

Og selv om regissøren for de svenske filmene om Englegård faktisk har vært innom stedet og lurt på hva dette er, så har ikke stedet noen sammenheng med de aktuelle filmene. Dette er Norges Englegaard.

Ballet på seg

- Jeg verken kunne eller visste noe om engler da jeg startet dette stedet. Men med navnet Englegaard har jeg samlet og fremfor alt fått og tilsendt engler fra alle kanter av landet. Det har bare ballet på seg i løpet av årene, og konseptet er bare videreutviklet. Märtha ga meg litt ekstrareklame også, humrer sjefsengel og vert Céline Thomessen.

I dag er det hundrevis av engler rundt omkring i huset, og englebutikken i resepsjonen er også godt besøkt.

Bildeserie fra overnattingsstedet Englegaard her

Vyer

Hun har store vyer for stedet, og selger "engleovernatting med frokost og godnattklem".

- Jeg er oppvokst i Arendal, men bodde i Oslo da jeg skulle kjøpe meg bolig i 2003. Da kom jeg over dette, fikk noen ideer og tanker, og slo til. Jeg kjøpte det av ren forelskelse, sier hun.

"

- Det har gitt meg mange søvnløse netter med blant annet 16 (!!) vannskader på fem år, men føler nå at jeg har etablert et annerledes overnattings- og serveringssted som jeg kan være stolt av. Har stort sett renovert alt innvendig. Det var ikke gjort så mye i perioden 1958 til 2003, sier Céline Thomessen, som er utdannet grafisk designer og hadde sitt eget firma på 90-tallet.

Kreativitet

Hun anslår at hun har investert mellom åtte og ni millioner kroner i renoveringen etter at hun kjøpte det stedet for 1,75 millioner kroner i 2003.

Hennes kreativitet har fått utfolde seg de siste årene, og nå har hvert rom på hotellet sitt eget særpreg.

Du kan lese mye mer om og se flere bilder fra Englegaard i Horeca nummer 6.

Powered by Labrador CMS