Arild Sagen lunsj Svukuriset
Arild Sagen lunsj Svukuriset

Vil bygge gammelandsby på Svukuriset

Den ferske bestyreren på Svukuriset, Arild Sagen, trenger mer plass i høysesongen. Nå ønsker han å bygge en gammelandsby i tilknytning til turisthytta i Femundsmarka. Da kan det bli 24 nye sengeplasser på den gamle ombygde fjellgården like ved tregrensen.

Publisert

- Vi trenger atskillig flere senger i påskeferien, samt i de mest hektiske ukene i sommersesongen. I og med at vi holder til i et samisk område ønsker vi å bygge i samisk stil, og vi har derfor planer om å bygge flere gammer, med god standard, på uteområdene, forteller Arild Sagen. som overtok som bestyrer på turisthytta før denne sesongen.

Les også: Har overtatt styringen på Svukuriset

24 nye sengeplasser

Gammene, som hver vil få to til fire sengeplasser, skal gi plass til totalt 24 nye sengeplasser. I tillegg foreligger det planer om å bygge en stor gamme/lavvu med bålplass med sitteplass til 50 personer. Denne skal bygges i tilknytning til det eksisterende kjøkkenet.

Det nye gammeprosjektet er nå på tegnestadiet, og hvis alt går slik bestyreren ønsker, kan byggestart bli neste år med ferdigstillelse en gang i løpet av 2010.

Samisk stil

- Alt skal selvfølgelig bygges i tre, og bli isolert med de fasilitetene som trengs, slik at de også kan brukes i vintersesongen. Vi tror dette kan bidra til å sette et ekstra særpreg på Svukuriset, og gjøre turisthytta enda mer attraktiv. Vi håper å få til en slags tunløsning, sier Sagen, som overtok som bestyrer på Svukuriset før 2008-sesongen.

43 sengeplasser i dag

"

Per i dag er det 43 sengeplasser på Svukuriset på sommeren og 31 på vinteren. Foruten to stabbur med plass til 13 personer er det et eget sovehus med plass til 18 (2-, 4- og 6-sengsrom) og en sovesal med plass til 12 personer. Sovesalen brukes ikke vinterstid.

- Vi har hatt mellom 45 og 67 gjester mange netter i juli, og det betyr at mange ekstramadrasser må tas i bruk, sier Sagen.

Denne sesongen har det vært om lag 1900 gjestedøgn på Svukuriset.

Du kan lese mye mer om og se flere bilder fra Svukuriset i Horeca nummer 6.

Powered by Labrador CMS