Ferie illustrasjon paradis1 nett

Nytt reisenettsted som gir det riktige bildet

Det finnes nok av nettsteder som reklamerer uhemmet med luksuriøse feriehoteller og strålende sol. Flere nettsteder ønsker å gi det sanne bildet. Ett av dem er Zoover.no. Her finner du ikke bare ros, men også ris fra folk som har fått ferien sin ødelagt av surt personale eller bråkete bakgater.

Publisert

Fra reisenettstedet Zoover.no. (Illustrasjon: Zoover.no)

Du skal ikke stole blindt på alt du finner på Internett, og det gjelder særlig innen reiselivsbransjen, der det annonseres med alltid solfylte strender, myldrende markeder og vakker sjøutsikt.

Dette nettstedet forteller om både positive og negative erfaringer, fra dem som har hatt en vidunderlig ferie med idyllisk blått vann og deilige frokoster, til de som har kommet til et uvasket rom med en sliten TV og skitne håndklær.

Startet i Nederland

Førstesiden på nettstedet Zoover.no.

Nettstedet ble startet i Nederland for fire år siden. Hensikten var å gi turistene et verktøy som skilte klinten fra hveten, slik at de ikke gikk seg vill i hotelljungelen.

Potensielle turister kan søke gjennom over 177 000 hoteller på ca. 30 000 steder og byer over hele verden og lese om opplevelsene til andre med samme demografiske preferanser som dem selv slik at de er bedre rustet til å velge sitt overnattingssted.

Satellittbilder

Zoover tilbyr en rekke ekstratjenester som gjør søkeprosessen lettere - og også morsommere. Alle hoteller vises på et satellittkart slik at du selv kan se hvor langt hotellet ligger unna nærmeste metrostasjon eller bråkete motorvei. Faktisk er det aller meste synlig på et satellittbilde. Lurer du på været, finnes det også et oppdatert værkart med 2-ukersvarsel for alle reisemål.

Ikke språkproblemer

"

Nettstedet er på norsk og de omtalene som ikke er på norsk, kan du raskt få oversatt med en automatisk oversettertjeneste. Bare trykk på knappen, så vises teksten på norsk.

Mange av de 767 000 vurderingene på Zoover er på nederlandsk, og det kan kanskje høres ut som en stor ulempe, men undersøkelser viser at nederlendernes holdninger og preferanser når det gjelder hotellopphold ligger svært tett opp mot de norske.

"

Fra reisestedet Zoover.no. (Foto: Zoover.no)

Zoover har 40 millioner besøkende hvert år, men målet er en økt interesse fra nordiske turister.

Let rundt i hele verden

Det finnes en rekke søkemuligheter. Via en hurtigvisning i venstre felt kan du velge ferieopplevelse etter hva du er ute etter, for eksempel kulinarisk, barnevennlig, sanitær standard eller service.

Etter at du har gjort ditt valg, vises en liste over hoteller fra hele verden sortert etter nettopp denne informasjonen. Og hvis du ikke liker sorteringsmetoden, kan du endre til alfabetisk sortering, eller sortering etter et bestemt språk eller de forskjellige nasjonalitetenes preferanser.

Forretningsreisende er ikke alene

Hvis du for eksempel har bestemt deg for et sted og ser på satellittkartet over dette stedet, kan du enkelt velge et annet hotell i nærheten som har bedre standard.

Fra det nye reisenettstedet Zoover.no (Illustrasjon: Zoover.no)

Du kan for eksempel raskt få opp en liste over alle hoteller med karakter 8 eller høyere (fra 1 til 10), og ligger under én kilometer fra sentrum av Praha. Hotellene er fargekodet etter standard og når du klikker på fargeikonet på kartet, kommer du rett til omtalene for dette hotellet.

Forretningsreisende har sjelden mye tid på seg til å velge overnattingssted. Med Zoover er det enkelt å finne aktuelle hoteller i nærheten av messer, kjente steder osv.

Alle kan bidra

Har du vært på et hotell, et gjestgiveri, en campingplass, et cruise eller noe annet som ikke er oppført i Zoover.

Da kan du raskt legge inn opplysninger om dette overnattingsstedet, uten at du trenger å avsløre dine personopplysninger for de besøkende. Prosessen er todelt. Først legger du inn opplysninger om overnattingsstedet, og deretter får du beskjed når du kan gå videre til Zoover og legge inn din vurdering.

Deler av pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS