Leiv Vidar logo
Leiv Vidar logo

Første pølseprodusent med miljøsertifisering

Pølseprodusenten Leiv Vidar er den første i sin bransje som har oppnådd den anerkjente internasjonale miljøsertifiseringen ISO 14001.

Publisert

Leiv Vidar Pølsemakeri er ISO-sertifisert.

Leiv Vidar er nå offisielt godkjent som miljøbedrift i henhold til ISOs miljøkrav. Sertifiseringen er et bevis på at Leiv Vidar arbeider i overensstemmelse med internasjonale miljøkrav og miljøambisjoner når de produserer, lagrer og selger pølser.

- Viktig jobb

Administrerende direktør i Kjøtt og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Dag Henning Reksnes, mener miljøsertifiseringen er et konkret bevis på at Leiv Vidar tar fatt i miljøutfordringen.

- For Kjøtt og fjørfebransjens Landsforbund er det selvsagt viktig at våre medlemsbedrifter arbeider seriøst med miljøspørsmål. Her har Leiv Vidar virkelig gjort en god og viktig jobb, sier Dag Henning Reksnes.

Stolte

Leiv Vidar har lenge vært opptatt av å tenke miljøvennlig og bærekraftig.

- Vi har jobbet med miljørettede spørsmål siden midten av 1990-tallet.

Arbeidet mot en konkret miljøstandard startet vi med i fjor, og i dag er vi stolte av å ha fått sertifiseringen på plass, forteller fabrikksjef i Leiv Vidar, Tore Tveit.

Les også: Leiv Vidar fjerner smaksforsterker

Opplæring

Arbeidet med de nye standardene startet med miljøkartlegging av alle forhold som har eller kan få påvirkning på det ytre miljøet. Deretter begynte opplæringen av alle medarbeiderne i miljøarbeid. Miljøstandarden som Leiv Vidar nå har forpliktet seg til, inneholder detaljerte krav til hvordan miljøarbeidet i selskapet skal ledes, bygges opp og utvikles.

- I år skal vi jobbe konkret med utslipp til vann, og vi skal redusere emballasjebruk og dieselforbruk på egne biler, forteller Tveit.

Gode argumenter

Ifølge salgs- og markedsdirektør Hans Olav Hole, har Leiv Vidar flere gode argumenter for å oppnå en slik sertifisering

- Dette er et bevis på at vi tar miljøet på alvor, men ikke bare: Vi ønsker også å være i forkant, fordi vi tror at slike sertifiseringer er noe forbrukere og myndigheter forventer i årene som kommer. Dessuten gir sertifiseringen økonomiske gevinster i form av redusert avfall, energi- og vannforbruk, sier Hole.

Leiv Vidar vil nå bruke ISO 14001 som standard.

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS