Roses logo
Roses logo

Rose`s Cup med norsk premiere i september

Rose`s Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land. For første gang arrangeres den norske versjonen av Rose`s Cup. Det blir delfinaler rundt i norske byer i løpet av september, med avsluttende norsk finale i Oslo søndag 27. september.

Publisert

- Seks regionsfinaler kårer beste bartender i hver region. Regionsvinner er kvalifisert for den norske finalen, og de beste her representerer igjen Norge i Rose`s Cup Europeiske finale i København. De seks regionfinalene arrangeres i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger. Kristiansand og Tromsø, før det blir finale i Oslo i slutten av måneden, opplyser Simen E. Haugberg i Haugen-Gruppen AS.

Delfinalene

Rose`s Cup arrangeres følgende datoer og steder:

* Bar Etoile, Oslo (søndag 6/9)

* Bakgården, Kristiansand (tirsdag 8/9)

* Banco Rotto, Bergen (søndag 13/9)

* Crash, Trondheim (mandag 14/9)

* Gründer, Tromsø (tirsdag 15/9)

* Taket Nattklubb, Stavanger (søndag 20/9)

* Norsk finale: Bar Etoile (søndag 27/9)

- En bransjefest

- Roses Cup blir en bransjefest for hele barbransjen i respektive by, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.

- Det blir en formell konkurranse i en uformell setting. Det er for eksempel fullt mulig for bartendere å melde seg på ved ankomst. Er kreativiteten og dyktigheten god nok, kan man nå virkelig langt! Det å vinne Rose`s Cup lokalt, gå videre til den norske finalen, for så å få representere Norge i den europeiske finalen er noe som gjør seg godt på en ambisiøs bartenders CV, sier Haugberg.

Lang historie

- Roses har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt unikt, sier kategorisjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.

- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Dette tilførte C-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart potensialet. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Rose`s Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Roses Lime.

I dag har Rose`s en ganske annen posisjon i verdensmarkedet. Barmiksere fra Rose`s finnes i barer verden over.

Deltakerne kan melde seg på direkte ved ankomst, eller på mail til Haugen-Gruppen. Deltakelse i Roses Cup er gratis.

Powered by Labrador CMS