Hallvar Ellingsen bredde2

Trondheim får kokke NM 2010

NM i kokkekunst skal neste år avholdes i Trondheim. Etter 20 år mister Sunnmøre konkurransen, og nå kjemper kokkene for å få NM tilbake.

Publisert

Landsmøtet i Norges kokkemesteres landsforening har vedtatt at Trondheim skal være vert for neste års norgesmesterskap. Dette vedtaket kan ikke endres, men formann i kokkenes mesterlaug i Møre og Romsdal, Roy Vedlog, forteller at de har søkt om å få mesterskapet i 2011. Etter det satser de på at det skal foregå i Ålesund for fremtiden

- Norgesmesterskapet i kokkekunst ble første gang arrangert på Stranda for 20 år siden, og de neste 19 mesterskapene har foregått i Ålesund. Vi tar sikte på at det skal foregå her fast, sier Roy Vedlog, til smp.no.

"

Folkeliv foran NM teltet i Ålesund i 2009. Neste år er det Trondheim som skal arrangere kokkekonkurransen. (Foto: Helene Aarnes).

Lang historie

Bent Stiansen skrev historie i 1990 da han vant kongepokal og norgesmestertittelen. Det var Møre og Romsdal som sto bak dette første NM i kokkekunst. Arrangementet var så vellykket at det den gang ble slått fast at Norgesmesterskapet skulle arrangeres fast der.

Men tidene endrer seg, den gangen var en kokkekonkurranse spesielt. Nå har den en markant posisjon på landsbasis, og arrangementet har vokst seg stort. Dette har ført til at det er ønskelig at bredden av arrangører er flere.

Norgesmesterskapet i Kokkekunst har også vært en fast del av Den Norske Matfestivalen Ålesund, som i år ble arrangert for 25. gang. Unntaket er i 2008, hvor NM ble avviklet i Stavanger under Bocuse d`Or, noe som ga konkurransen et internasjonalt tilsnitt.

Søker NM i 2011

Tidligere i år vedtok landsmøtet i Norges kokkemesteres landsforening at Norgesmesterskapet skal gå på rundgang i Norge, etter forslag fra en komité som arbeidet med dette. De var ikke helt ferdige med arbeidet sitt, men det er bestemt at Ålesund kan søke om arrangementet for 2011, opplyser Vedlog.

- Vi har alt inne en søknad om neste år. Vedtaket som ble gjort om å flytte NM 2010 til Trondheim er ikke kjekt, men det må respekteres. Vi skal arbeide for å få det tilbake. Det er her NM skal være, fastslår Roy Vedlog til smp.no.

Powered by Labrador CMS