Dessertbord
Dessertbord

Desserter som skaper juleglede

Desserter hører julen til, og i løpet av desember tar vi frem noen av de aller kjæreste tradisjonsdessertene som riskrem og karamellpudding. – Et flott dessertbord skaper ikke bare glede for øynene, men det skal også være en opplevelse for ganen. Etter mye salt og fet julemat smaker det godt med noe søtt til kaffen som er litt annerledes enn søtsaker man spiser til hverdags, forteller Anne Margrethe Langhus, Matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Publisert

Riskrem er - uten konkurranse, nordmenns favoritt på julaften. (Foto: Melk.no)

Et flott og pyntet dessertbord er jo julepynt i seg selv. Enten man velger flere desserter for et stort selskap, eller kun en variant til kaffen så er det nok av valgmuligheter som gjør at du stolt kan invitere gjestene uten å skuffe.

1 av 2 spiser riskrem julaften

Vi er veldig tradisjonelle når det kommer til juledesserter i Norge, det kom frem i en undersøkelse TNS Gallup foretok for Opplysningskontoret for Meieriprodukter i 2006

Nesten halvparten av alle nordmenn pleier å spise riskrem på julekvelden, dermed er riskrem den store juledessertvinneren. Multekrem inntar andreplassen, men er ikke så populær blant de yngre, heter det i en melding fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Is og karamellpudding

Is og karamellpudding er også populære desserter i julen. Deretter er det veldig variabelt, men det går mest i kremdesserter. Råkrem og sherrypudding er også desserter som for noen hører julen til. Undersøkelsen viste også at 4 prosent ikke har en egen desserttradisjon og 3,6 prosent spiser ikke dessert i det hele tatt.

– Flere er nok litt redde for at det tar for mye tid og at de ikke skal få det til akkurat slik som de ser det på bilder, eller i sitt indre hode. I tillegg har kanskje mange bakt syv slag til jul og kjenner ikke behovet for så mye dessert, forteller Langhus i Melk.no.

Nye juleopplevelser

Desserter hører julen til. (Illustrasjonsfoto: Melk.no)

Selv om julen er en høytid pakket inn i en rekke tradisjoner er det også en mulighet til å servere gjestene nye opplevelser.

– Julen er en tid man får mye familie på besøk rundt matbordet. Det betyr at det er en ypperlig mulighet for å overraske med noe nytt og spennende, som for eksempel Hvit sjokolademousse med solbærsaus, sherrypuddig og Creme Catalan, opplyser Langhus.

Du finner mer informasjon på www.melk.no

"
Powered by Labrador CMS