Eyvind Hellstrøm nett
Eyvind Hellstrøm nett

Slutt for Hellstrøm på Bagatelle etter 27 år

Eyvind Hellstrøm avslutter sitt engasjement på Bagatelle, som han har ledet helt siden 1982. I forrige uke sendte han oppsigelsen til eier Christen Sveaas. Det er også blitt kjent at hele staben til Hellstrøm slutter med sjefen.

Publisert

Det er kjent at Eyvind Hellstrøm har kranglet med Bagatelle-eier Christen Sveaas i lengre tid. Han mener blant annet at Sveaas har stått i veien for ham i jakten på tre stjerner i den kjente Michelinguiden.

Eyvind Hellstrøm gir seg på Bagatelle. (Foto: Morten Holt)

Langvarig konflikt

- Dette er en konsekvens av en langvarig konflikt mellom hovedaksjonær Christen Sveaas og meg selv. Han har stukket kjepper i hjulene for meg, uttaler Hellstrøm til Dagens Næringsliv.

Bagatelle har nå to stjerner i Michelinguiden.

Forlater livsverket

Hellstrøm sendte oppsigelsen per epost til Sveaas fredag ettermiddag. I dag er nyheten om at stjernekokken forlater sitt livsverk oppslag i Dagens Næringsliv.

Han har tidligere antydet at han ønsker å starte en ny restaurant med et helt nytt konsept

Les også mer om saken i VG

Slutter med sjefen

"

Fra Bagatelle. (Foto: Morten Holt)

I helga ble det også kjent at også hele staben på Bagatelle har valgt å levere oppsigelse - som en følge av at Hellstrøm nå slutter.

- Vi som jobber her er en familie. Når selve kjernen forsvinner, er det naturlig at alle andre også går, sier restaurantsjef Niklas Johansson til Dagens Næringsliv.

Ingen framtid for Bagatelle

"

Inngangspartiet på Bagatelle. (Foto: Morten Holt)

Verken restaurantsjef Johansson eller vinansvarlig Mads Kleppe ser nå noen framtid for Bagatelle som restaurant, og vil gjerne følge med Hellstrøm til en ny restaurant.

- Bagatelle har vært en lederstjerne som unge kokker har siktet mot. Det er utrolig trist at institusjonen forsvinner, sier Mads Kleppe til Dagens Næringsliv.

"
Powered by Labrador CMS