Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen nett
Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen nett

Stiansen liker ikke at Hellstrøm rydder opp

Bent Stiansen er ikke imponert av hvordan kokkekollega Eyvind Hellstrøm fremstår i TV-programmet Hellstrøm rydder opp, der han har i oppgave å få norske restauranter og kafeer på rett kjøl. Stiansen er redd for at oppførselen til Hellstrøm ødelegger for en allerede skraltende rekruttering.

Publisert

Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen var glade gutter etter Geir Skeies triumf i Bocuse d Or i Lyon i januar 2009. Nå har de forskjellige meninger om Hellstrøms TV-opptreden på TV3. (Foto: Morten Holt)

– En "gorilla" som går rundt og brøler? Er det det yrket vårt handler om? Jeg skjønner folk som sliter med motivasjonen for yrket, når det er slik det blir fremstilt, sier tidligere Bocuse d’Or-vinner (1993) og driver av Statholdergaarden i Oslo, Bent Stiansen til Adresseavisen.

Unødig ordbruk

Han forstår at foreldre kvier seg for å støtte barn som vil velge kokkeyrket når det de ser på TV er kokker som står og skjeller hverandre ut.

Stiansen understreker også at det har vært episoder i Hellstrøm rydder opp der hovedpersonen har jobbet godt på lag med restaurantene og fått fram det beste med kokkeyrket.

Færre søkere

Stiansen og Statholdergaarden har til enhver tid åtte kokkeelever og fem servitørelever. Kokk- og servitørlagene som nylig stilte opp til NM for lærlinger vant hver sin klasse.

Men rekrutteringen er en helt annen nå enn for 15 år siden. Da var det 200 som søkte hvert år, nå er det 20.

Avviser kritikken

Eyvind Hellstrøm avviser kritikken.

Eyvind Hellstrøm stiller seg avvisende til kritikken.

– At Stiansen sliter med rekruttering er selvsagt beklagelig, men å tillegge meg skylden for det, blir en dum uttalelse. Mitt hovedmål er å gå inn i en rotete bedrift, og snu stedet til å bli levedyktig, slik at det kan bli spennende å søke jobb der, sier Hellstrøm.

- Blir frustrasjon

- At det av og til oppstår frustrasjon på begge sider er ikke unaturlig, ettersom vi ofte befinner oss faglig på to forskjellige planeter, sier han til dn.no

- Skjerper seg

"

Eyvind Hellstrøm og Ingrid Espelid Hovig. (Foto: Morten Holt)

Hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, sier til Horeca/horecanytt.no, forteller at hun har sett et par episoder av Hellstrøm rydder opp, og tror at det nok er nødvendig å sette søkelys på en del restaurantbedrifter her til lands.

– Hvis et slikt program får folk i bransjen til å skjerpe seg og gjør sitt til at gjestene kan føle seg trygge, så er det bra, sier hun.

Hun ønsker ikke å uttale seg om Hellstrøms oppførsel i serien, og sier:

– Han er jo en hyggelig mann slik jeg kjenner ham!

Powered by Labrador CMS