Irlands sorte gull fyller 250 år

Guinness Company i Dublin i Irland0 feirer 250 år. Mens andre velger kun en dag for å avholde sine festligheter, varer Guinness sin et helt år. Grunnlegger Arthur Guinness skal få sin feiring for 250 år med brygg og bragder, på St. James's Gate. 

Publisert

På Guinness Storehouse kan de besøkende følge med i bryggeprosessen, og bevitne hvordan en pint blir til.

De lærer også hvordan man tapper den perfekte Guinness, slik en dubliner connoisseur ville gjort det.

Panorama over byen

Ved besøkets slutt kan de besøkende slå seg ned i toppetasjen, med 360 graders panorama utsikt over byen, på Gravity bar i selskap av en pint eller to.

I anledning jubileet har Guinness Storehouse også satt i gang en rekke nye aktiviteter og happenings. Blant annet en utstilling med 250 års tema og en spesiell History of Stout tour.

Deltakerne blir tatt med på en unik VIP- tour, med søkelys på drikkens historie. Det blir en privat Guinness smakssession, hvor de får teste de ulike variantene og lære hvordan man tapper riktig.

Litt om Guinness

* Det er flere kallenavn på Guinness. The black stuff og pint of Arthur, er to av dem.* Guinness drikkes ikke bare som pint.* Black Velvet er en drink med kombinasjon av Guinness og champagne.* Baby Guinness er en shot hvor halvparten er Guinness og halvparten er Baileys. * Guinness åpnet sitt Storehouse i 2000 og har siden den gang vunnet flere nasjonale og internasjonale tourism awards.

Powered by Labrador CMS